Vrijheid om vanaf het begin van je carrière compromisloze keuzes te maken

Slingers in de kantine. Gouden horloge. Roerende woorden van de baas. Het beeld van een werkend leven dat ceremonieel gescheiden is van onze toekomst ligt diep verankerd in ons leven.

De meeste mensen willen niet veertig jaar doorploeteren en daarna alleen maar zeilen en op de kleinkinderen passen. We willen werk dat ertoe doet en bij ons past. En als we dat vinden, willen we daar misschien wel tot ver na ons 67ste mee doorgaan. Waar het voor veel mensen om draait, is vrijheid. De vrijheid om werk te kiezen waar je fluitend naartoe gaat, maar dat misschien minder oplevert. De vrijheid om vanaf het begin van je carrière compromisloze keuzes te maken. Om parttime te werken, een sabbatical te nemen, eerder te stoppen of juist langer door te gaan. Wie droomt er niet om deze keuzes te maken? Wat ons weerhoudt, is de vraag: kan ik mij dat wel veroorloven? Creatie van financiële vrijheid vergt planning met een vooruitziende blik op een onzekere toekomst. Maar niet alleen die onzekerheid speelt ons parten. We staren ons vaak zo blink op de status quo dat we zelf niet geloven dat grote veranderingen mogelijk zijn. En dus laten we ook na, te onderzoeken welke financiële stappen je zou kunnen zetten om die keuzevrijheid te bereiken. Wat de juiste stappen zijn, verschilt per individu. Maar voor iedereen geldt: hoe bescheidener je leeft, ook als je inkomsten stijgen, hoe dichter je financiële vrijheid in de buurt komt. De vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je wilt.

Wil je nu een frisse doorstart maken in je carrière? Doorspit dan onze vacatures, laat je inspireren door onze andere latent oriënterende technici en leidinggevenden of schijf je vrijblijvend bij ons in om eens van gedachten te wisselen.

Succes is een keuze !

David Toering