Techniek zoekt natuur !

Technisch recruiter David Toering, van zijn bedrijf Talentplatvorm, spreekt zijn hoogopgeleide technische sollicitanten in de natuur. Al wandelend wordt er o.a. gesproken over wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. De wandeling blijft een vrije keuze.

“In het groen komt het brein tot rust”. Dit blijkt uit onderzoek van Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving aan de RUG.

De natuur zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren en creatiever zijn doordat onze hersenen tot rust komen in het groen. Ze kunnen herstellen van “aandachtsmoeheid”, veroorzaakt door het drukke leven dan ons soms overbelast.

Intensieve hersentaken als plannen, coördineren, onthouden en je consenteren, creatief denken en het onder controle houden van impulsen lukken minder goed bij aandachtsmoeheid. Uit diverse studies blijkt dat die taken beter gaan na een wandeling in de natuur. Daar kom je ook vaak tot de beste ideeën en de betere gesprekken.

Zelfs een korte blik op een natuurlijke omgeving zorgt al voor een klein geluksmomentje. De sterkste verbetering van het welbevinden gebeurt in de eerste 5 minuten. Je hoeft dus niet uren in de natuur te wandelen om je blijer te voelen. Talenplatvorm beperkt zijn gesprekswandelingen in de natuur dan ook tot max. een halfuur, aldus David Toering van Talentplatvorm.

Het is een experiment, nogmaals de keuze van deze ontdekking blijft bij de sollicitant.

Wil je dit ook eens ervaren, neem dan contact met mij op.

“Succes is een keuze”

David Toering