Technisch writer / coördinator Manuals

 • Technisch coordinator
Resumenr:   6788423
Woonplaats:  Regio Drachten
Opleiding:   Elektro en Mechanica(HBO werk-en denkniveau)
Werkervaring: 30 jaar

Omschrijving kandidaat

Deze technisch coördinator en manualwriter is taalkundig en organisatorisch sterk. Bij aanvang van een (documentatie) project stelt hij een goede projectplanning op en zorgt, bewaakt ervoor dat de planning t.b.v. productdocumentatie behaald wordt. Daarnaast is hij sturend: In nevenfuncties heeft hij in veel gevallen een voorzitters positie bekleed of is hij leider geweest van een groep personen. Correct en gestructureerd: fouten in documentatie kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties of (extra) hoge kosten (nalevering van spareparts). Zijn focus ligt op het verstrekken van correcte informatie en het continu meedenken over verbeterprocessen. Hij zoekt een coördinerende, sturende en bindende rol in de techniek. Daarnaast is hij een ervaren manualwriter, wat hij wel voor een groot deel achter zich wil laten.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

Specialist/Technical Writer

 • Zorg dragen voor een totaal documentatie pakket, zowel service documentatie, trainingsdocumentatie alsmede de handleidingen, behorende bij de systemen.
 • E.e.a. wordt gedaan in samenwerking met diverse externe/vertaalbureaus (o.a. in Amsterdam alsmede in Hanoi, Vietnam).
 • Coördineren van de uitwisseling van informatie tussen de externe bureaus en de afdeling R&D.
 • Planning maken en zorg dragen dat het gehele proces volgens planning verloopt.

Ik ben

planmatig en organisatorisch sterk, zelfstandig, technisch ingesteld. Bij aanvang van een (documentatie) project een goede projectplanning opstellen en er zorg voor dragen dat de planning behaald wordt middels een goede bewaking. Waar nodig bijsturen in de planning dan wel in de werkzaamheden.

Ik wil

Correct en foutloos werk afleveren. Fouten in documentatie kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties of (extra) hoge kosten (nalevering van spare parts). Voor mij ligt er een grote focus op het verstrekken van correcte informatie.

Ik kan

sturing geven aan mensen. In veel van zijn nevenfuncties heeft hij een voorzittersrol bekleed of is hij leider geweest van een groep. mensen met motivatie en beargumentatie in beweging krijgen met als gevolg het inkoopproces  efficiënter te maken met een nog beter resultaat.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.