Technisch Strategisch Lijnmanager, Manager projecten

  • Flexibel inzetbaar, Structurele invulling
Resumenr:   2299
Woonplaats: Regio Assen
Geslacht:   man
Leeftijd:   45 jaar
Opleiding:  MBA, Post-HBO Cost Engineering,TU Werktuigbouwkunde

Omschrijving kandidaat

Deze resultaatgerichte leider en visionair met helikopterview is een toegankelijk persoon die staat voor wat hij doet en zijn werkzaamheden als leidinggevende professioneel regelt. Hij brengt op een vernieuwende manier structuur aan en plaatst door participatief, coachend leiderschap kenniswerkers in hun kracht. Hij heeft kennis van management van techniek door zijn studies MBA en werktuigbouwkunde. Hierdoor kan hij een brug slaan tussen technici en niet-technici en complexe zaken vertalen naar praktische oplossingen. Zijn doel is om eindverantwoordelijk te zijn voor innovatie, engineering en/of R&D bij een vooruitstrevend, (inter)nationaal bedrijf. Dit kan als lijnmanager of als project manager. Beschikbaarheid in overleg

Taken, Verantwoordelijkheden, bevoegdheden

Leiding geven aan afdeling verdeeld over 3 vestigingen en bestaande uit de onderdelen Engineering en Industriële Automatisering, totaal ca. 50 VTE. Winst/verlies verantwoordelijk en lid MT BU Industrie. Industriële Automatisering (IA)weer winstgevend gemaakt met herkenbare marktpositie en nieuwe klantenkring. Nieuwe competenties ontwikkeld voor gehele Kennisbedrijf. Reorganisatie, professionalisering en vakinhoudelijke versterking van de afdeling. Eind 2014 afdeling IA overgedragen en focus verlegd naar Business Development en EPC tendermanagement.

Resultaten Industriële Automatisering
• Winstgevende groei 6-8% p.a. vanaf 2010
• Ontwikkeling partnerships
• Ziekteverzuim < 0,5%

Resultaten Engineering
• Ontwikkeling tot multi-disciplinaire unit (E&I, P&M, proces) m.n. skidbouw
• Nieuwe software applicaties (stress, 3D)
• Innovatieprijs voor design & construct mobiele productieunit
• Ziekteverzuim < 1%

Resultaten Business Development:
• Nieuwe, succesvolle afdeling Hoogspanning geïnitieerd
• Consortium partner in innovatief smartgrids project


Als lid van het MT van de vestiging Groningen de afdeling werktuigbouwkunde (piping & mechanical) nieuwe impuls geven. Nieuw personeel aangenomen om groeiende vraag te kunnen invullen, deels via flexibele schil. Totaal ca. 35 VTE. Nieuwe competenties ontwikkeld middels coaching, kennisdeling met andere vestigingen en interne opleidingen. Op basis van marktvraag gestart met een afdeling Pipelines (stress engineering). Diverse projecten en tenders geleid om klantrelatie te ontwikkelen.

Resultaten:
• Uitbreiding specialismen incl. nieuwe software applicaties (stress, 3D)


Een nieuwe afdeling opgezet binnen de BU Programma’s, verdeeld over locaties Hoogeveen en Papendrecht, die betrouwbare kostencalculaties maakt ten behoeve van verkooptrajecten en tenders. Belangrijkste doelen: professionalisering en vakinhoudelijke versterking door opleidingen en nieuw personeel. Cultuuromslag, van 4 naar 7 cost engineers. Gesprekspartner van programma directors, financial controllers en sales managers. Tevens docent Stork cursus Commerciële Professional.

Resultaten:
• Herkenbare afdeling met eigen positie.
• Terugdringen ziekteverzuim van 6,4% (2003) naar 1,0% (2007).

Ik ben

strategisch en tactisch sterk, gericht op samenwerking, flexibel, vernieuwend, helikopterviewer en resultaatgericht

Ik wil

met bevoegdheid verantwoordelijk zijn voor innovatie, business development, engineering, R&D. Zo bestaande afdelingen met specialisten verbeteren en laten groeien en nieuwe product/marktcombinaties ontwikkelen en introduceren.

Ik kan

door mijn studies MBA en werktuigbouwkunde specialisten en generalisten met elkaar verbinden en strategie vertalen naar praktische oplossingen. De brug slaan tussen Engineering, (markt) ontwikkeling en Salesondersteuning.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.