Technisch Salesmanager (Machinebouw, Automotive en Maritiem)

 • Structurele invulling
Resumenr:      2340
Woonplaats:     Regio Joure
Geslacht:      man
Leeftijd:       42 jaar
Opleiding & Cursus: Hydraulische Systeemtechniek, HBO Project management en organisatie, Elektrisch schakelen, Mechanische aandrijftechniek, Het ontwerpen van klimaatbeheersing installaties, Commerciële training service adviseur, MTS Werktuigbouwkunde

Omschrijving kandidaat

Deze gedreven, ondernemende allround techneut met sales skills is zijn carriere gestart als service engineer binnen de machinebouw. Binnen de maritieme sector ruime ervaring opgedaan als calculator. Vervolgens als technisch service coördinator verantwoordelijk geweest tijdens het offerte stadium, internationaal begeleiden van monteurs en een stuk commissioning. Momenteel werkt hij al jaren als technisch salesmanager binnen de hydraulische innovatieve machinebouw. Denk aan het internationaal opbouwen cq onderhouden van het relatiebestand. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de service projecten, zowel technisch, budgettair als voor het eindresultaat. Tevens voor de marketing en events zoals internationale shows en beurzen. Hij zoekt een soortgelijke functie. Beschikbaarheid in overleg.

Taken, Verantwoordelijkheden, bevoegdheden

Technisch Salesmanager

Opbouwen cq onderhouden van het (after) sales relatiebestand. Hiervoor is hij een deel van zijn werktijd in de Mediterrane voor het bezoeken van beurzen, events en shows. Tevens eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de service projecten, zowel technisch, budgettair als voor het eindresultaat. Zijn werkzaamheden bestaan uit het opstellen van calculaties, offertes, garantie contracten en rapportages van garantie werkzaamheden. Vanaf 2013 medeverantwoordelijk voor marketing en events. Vanaf 2016 niet meer verantwoordelijk voor uitvoering sales projecten maar focus volledig op relatiebeheer van sales en nieuwbouw klanten.

Technisch Service Coördinator

Uitbrengen van offertes en orders van machine-onderdelen en het ondersteunen van monteurs met werkzaamheden in het buitenland. Mede verantwoordelijk voor het efficient installeren van nieuwe machineprojecten.

Calculator

Schrijven van specificaties en financiële vertaling hiervan voor de systeemtechniek aan boord van luxe zeiljachten. Tevens behoorde het opstellen van technische argumentatie voor rapportages bij meer/minderwerk, voortgangscontrole van het bestek van onderaannemers inclusief het bewaken van de kosten tot zijn werkzaamheden

Ik ben

Gedreven, klantgericht, commercieel, technisch innovatief en analytisch, servicegericht, communicatief sterk

Ik wil

een sales functie bekleden binnen een technische (internationale) omgeving.

Ik kan

nieuwe relaties aangaan en bestaande behouden en uitbouwen. Commercieel en technisch meedenken met de klant en zijn werkgever.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.