Salesmananager / Exportmanager Techniek

  • Direct inzetbaar, Structurele invulling

Resumenr: 2214
Woonplaats:  Drachten
Geslacht: man
Leeftijd: 36

Omschrijving kandidaat

Na zijn afgeronde HBO opleiding is dit commerciële talent met technische skills gestart als technisch sales manager bij een internationaal productiebedrijf / machinefabriek. Naast acquisitie en verkoop van de producten en machines, ontwikkelde hij mede een technische oplossing voor een bestaand en nieuw te ontwikkelen product. Een soortgelijke functie heeft hij vervolgens vervuld bij een tank- en apparatenbouwer actief binnen de (petro) chemie en off-shore. Tenslotte heeft hij de overstap gemaakt in wederom een commerciële functie maar nu binnen de technische watersector. Voor de regio’s (Oost) Europa, Zuid-Oost Azië en de Franstalige landen was hij verantwoordelijk voor de acquisitie, verkoop en advisering van producten voor o.a. waterbeheer bij overheden, contractors en de industrie. Dit verliep via direct sales en een agentennetwerk dat hij zelfstandig heeft opgezet. Hij zoekt een salesfunctie binnen een technische werkomgeving. Beschikbaarheid in overleg.

Taken

Acquisitie en verkoop van producten voor o.a. waterbeheer. Opzetten van een agentennetwerk en het adviseren van instanties over mogelijkheden en voordelen van de machines en installaties.

Verantwoordelijkheden

In Zuidoost Azië heeft hij 2 geschikte partners gevonden en opgeleid om producten te verkopen. Dit heeft geresulteerd in diverse raamcontracten met grote klanten. Hij is verantwoordelijk voor de wereldwijde omzet van installaties met geregeld een winst van ruim 50%.

Bevoegdheden

Naast de bevoegdheden om wereldwijd agentschappen neer te zetten en het onderhouden van de internationale klanten, heeft hij in sommige functies ook drie intensieve projecten gemanaged. Tevens gaf hij leiding aan drie engineers en het productie team voor specifieke projecten.

Ik ben

Dit talent is een commercieel en ambitieus talent met openstaande voelsprieten. Hij ziet altijd kansen en is klantgericht maar tegelijk resultaatgericht. Met zijn analytische kijk gaat hij altijd voor verbetering.

Ik wil

Een salesfunctie waarbij werkt vanuit relaties en werkt in binnen- en buitendienst en zowel binnen- en buitenland. Nieuwe en bestaande oplossingen bedenken en verkopen. Van meedenken tijdens de conceptfase tot oplevering. Samenwerken met een team van technisch specialisten. Geven van adviezen omtrent technische specificaties, materialen en reduceren van risico’s.

Ik kan

Vanuit zijn commeciele bril kijkt hij al ruim 10 jaar naar de techniek en zit hij er vaak midden in. Hij spreekt de taal van de techneut waarmee hij direct vertrouwen wint. Hij stuurt graag mensen aan. Dit kunnen interne klanten zijn waaronder eigen medewerkers maar ook externe klanten zoals toeleveranciers, contractors, agenten en eindafnemers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.