Projectengineer

  • Structurele invulling

Resumenr: 1793
Woonplaats: Regio Leeuwarden
Geslacht: man
Leeftijd:  36 jaar

Omschrijving kandidaat

Deze gedreven analyticus met organiserend vermogen is na zijn Post HBO opleiding bedrijfskunde en HTS Werktuigbouw gestart in een brede functie. Het Verzorgen van de projectbegeleiding van offerte tot en met oplevering en aftersales. Hij is de spil tussen de klant en de productie en engineering. Uitwerken van de order en de tekeningen gereed maken voor de inkoop. Contacten houden met diverse toeleveranciers en het opstellen van leveringscontracten. Tevens het adviseren van de opdrachtgevers tijdens het offerte stadium. “Wat doen we met bepaalde materialen en hoe passen we bepaalde kennis toe.” Hij is hierin graag betrokken in het voortraject, zodat hij al in een vroeg stadium externe contacten kan onderhouden. Hij werkt nu in autocad, inventor en breidt nu zijn kennis uit op het gebied van elektrisch schakelen. Deze kandidaat zoekt een nieuwe uitdaging waarbij hij R&D, engineering kan combineren met coördinerende activiteiten waarbij hij de kans krijgt om zijn kennis uit te breiden met elektronica. Denk aan projectengineer, R&D engineer of mechanical engineer.

Taken

Uitwerken van de interne order / opdracht nadat het project door de afdeling Sales is verkocht. Verrichten tekenwerk/ schetsen (2D en 3D) van opdrachtgevers tot productie tekeningen met behulp van AutoCad + inventor en deze gereedmaken voor inkoop. Kleine aanpassingen in bestaande tekeningen uitvoeren, plaatuitslagen tekenen, snijfiles maken (laser / plasma), bestaande producten / onderdelen digitaliseren, tekenen / ontwerpen van lasmallen 2D, schetsen van opdrachtgevers uitwerken tot “maakbare” onderdelen, bestaande 3D-modellen gebruiken als ondersteuning in de te maken werkinstructies. Werkinstructies opstellen voor diverse afdelingen. Advisering m.b.t. maakbaarheid / conservering diverse producten. Lasonderzoek NDO. Projectvoortgang rapporteren en aanspreekpunt voor de fabriek. Productiemethoden van bepaalde producten optimaliseren, waardoor de nauwkeurigheid sterk werd verbeterd en de kosten werden verlaagd. ERP-systeem geïntroduceerd

Verantwoordelijkheden

Begeleiding van de opdrachten van A tot Z.
Advisering aan de opdrachtgevers in offertestadium op het gebied van maakbaarheid van producten en de daar bijbehorende kosten.
Contacten onderhouden met diverse (toe)leveranciers, opstellen van leveringscontracten.

Bevoegdheden

Zelfstandig de projectvoortgang rapporteren en de projecten begeleiden van opdracht tot en met oplevering.

Ik ben

Gedreven, ondernemend, analytisch, oplossingsgericht en klantgericht.

Ik wil

nieuwe concepten en producten ontwikkelen en uitwerken van schets tot oplevering aan de klant. Een brede functie van eerste klantencontact, naar het maken van een schets, tot het daadwerkelijk uitvoeren en verkopen van het product.

Ik kan

klanten (interne collega’s en extern contacten) motiveren en overtuigen met zijn ideeën. Alle neuzen dezelfde richting uitkrijgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.