Procestechnoloog projecten zuivel, voedingsmiddelen en chemie

Resumenr: 2261
Woonplaats: regio Groningen
Geslacht: man
Leeftijd: 29 jaar

Omschrijving kandidaat

Tijdens zijn WO opleiding Chemische Technologie heeft hij o.a. kennisgemaakt met Warmte- en stromingsleer, fysische transportverschijnselen, Technische Scheikunde en proces- en chemische technologie. Zo is hij bekwaam in (software) FAT, op basis van de FDS (Functional Design Specifications), maar ook in Operational en Performance Qualification. Zijn basisvaardigheden liggen in het gebruik van Design Qualification. Hij weet processen te ontwikkelen, analyseren van idee fase tot opleveringsfase. Als nevenactiviteiten heeft hij diverse bestuursfuncties vervult. Zo was hij verantwoordelijk voor de organisatie en de financiën van een tweeweekse studiereis voor scheikunde en scheikundige technologie studenten naar Italië namens studievereniging De Chemische Binding. Hier deed hij tevens de controle van de boekhouding. Als penningmeester regelde hij de financiën, stuurde hij de commissies aan, haalde hij sponsoren binnen organiseerde hij bedrijfsexcursies. Hij zoekt een functie als proces (project) chemisch technoloog.

Taken

Procesoptimalisatie, opzetten productieprocedures en begeleiden van proefproducties met nieuwe grondstoffen. Het inzichtelijk en bespreekbaar maken van de bedrijfsresultaten, het opzetten van rapportage, data registratie en data analyse. Het monitoren van de processen, troubleshooting en verbeteren van ionenwisselaars, membraaninstallaties en de afvalstroomverwerking. Daarnaast een ondersteunende rol bij commissioning van een nieuwe ionenwisselaar en nieuwe bedieningssoftware. Begeleiden 3e jaars practicum pompen en warmtewisselaars, geven van werkcollege organische chemie voor bachelor studenten technische bedrijfskunde.

Verantwoordelijkheden

Tijdens zijn studie aan de RUG verrichte hij het masteronderzoek: Silica spray drying. In samenwerking met PPG Industries Chemicals B.V. Delfzijl.
Verantwoordelijk voor het verhogen van de efficiëntie en productie van een commerciële sproeidroger. Zo ook Prevention of corrosion emission; an overview of capture technologies”. Onderdeel van een projectgroep die voorkomen van roestuitstoot onderzoekt. Bacheloronderzoek: From floating plastic to recycled fuel
Ontwerp van pyrolyseproces om plasticafval om te zetten naar brandstof.

Bevoegdheden

Zelfstandig uitvoeren van procesoptimalisatie, monitoren van processen, preventief onderzoek naar verbeteringen / besparingen / problemen oplossen

Ik ben

Analytisch, bewust aan het leven, organisatorisch sterk

Ik wil

Vernieuwing creëren, mooie techniek ontwikkelen op efficiënte wijze met minder afval en hergebruik.  Kortom van idee tot uitvoering en oplevering.

Ik kan

andere technisch specialisten in beweging krijgen / motiveren om een gezamenlijke doelstelling te realiseren tegen een vooraf gebudgetteerd plan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.