Interim Project & Quality Manager Techniek

 • Interim
Resumenr:  2139
Woonplaats: Regio Drachten
Geslacht:  man
Leeftijd:   41 jaar
Opleiding: HTS Werktuigbouwkunde, MTS Werktuibouwkunde, Havo 

Omschrijving kandidaat

Dit technische organisatietalent met strategische bedrijfskundige visie en een sterk analyserend vermogen heeft een afgeronde opleiding HTS werktuigbouwkunde. Om brede technische ervaring op te doen is hij na zijn studie al snel doorgegroeid van engineer, projectmanager tot operationsmanager. Hierin geeft hij binnen de machinebouw leiding aan het gehele bedrijfsbureau maar ook ondersteuning aan de afdeling verkoop. Momenteel geeft hij tevens indirecte sturing aan de afdeling productie. De laatste jaren is hij steeds minder technisch en operationeel bezig en richt hij zich meer op de organisatorische en bedrijfskundige kant. Het analyseren van problemen cq. verbeterpunten en deze vervolgens met de betrokkenen aanpakken en verbeteren. Diverse “Lean” initiatieven van zijn kant hebben binnen de productie tot goede resultaten geleid. Hij zoekt een interim functie waarin hij een leidende rol heeft in het nemen van beslissingen. Beschikbaarheid in overleg.

Samenvatting:

Deze kandidaat heeft in de afgelopen jaren diverse leidinggevende functies bekleed bij verschillende metaalverwerkende bedrijven. Naast de directe operationele zaken heeft hij altijd veel aandacht besteed aan organisatorische verbeteringen. Daarbij de nodige ervaring opgebouwd m.b.t. bedrijfsprocessen, ERP-pakketten en de implementatie daarvan. Bovendien ervaring en bekend met financiële structuren en rapportages, Kwaliteitsborging/controle en de factor “mens”, welke in alle situaties bepalend is of een verandering ook een verbetering oplevert.

Begin 2016 heeft hij besloten als zelfstandige verder te gaan. Interim Project & Quality Management (WPQM) en richt zich daarbij op de volgende activiteiten:

 • Projectmanagement: Het leiden van projecten m.b.t. offshore, machinebouw, kranen, bruggen en sluizen, e.d., waarbij hij met zijn kennis en ervaring op het gebied van engineering, materialen, lassen en productie alsmede zijn communicatieve en leidinggevende vaardigheden een bijdrage kan leveren.
 • Kwaliteitsmanagement: Opzetten, updaten en onderhouden van managementsystemen (ISO9001, EN3834, EN1090 DIN2303, VCA etc). Vanuit een praktische benadering een eenvoudig en doeltreffend managementsysteem inrichten welke voldoet aan de eisen uit de norm. Ook kunnen kwaliteitscontrole werkzaamheden worden uitgevoerd op het gebied van lassen, materialen, certificaten en NDO.
 • Interim-management: tijdelijk invullen van functies zoals hoofd bedrijfsbureau, productieleider, bedrijfsleider, enz. Hierbij kan ook gedacht worden aan specifieke verbetertrajecten m.b.t ERP-pakketten, productie efficiëntie (LEAN, 6Σ, enz.) of verandermanagement.

Verantwoordelijkheden en bevoegdheden

Hij stuurt dagelijks de productieafdeling aan die bestaat uit bouwen, lassen, machinaal bewerken en montage. Daarnaast geeft hij indien nodig ondersteuning aan de verkoopafdeling m.b.t. kostprijs berekeningen.

Verantwoordelijk voor het gehele projectenbureau en het doorontwikkelen van ingezette LEAN initiatieven. Hierbij horen ook de plannen voor kostenreductie en het opzetten van het ontwikkelen en implementeren van logistieke systemen.

Als MT lid bepaalt hij mede de richting, koers en strategie van het bedrijf. In overleg voert hij zelfstandig verbetertrajecten door geeft hij hiërarchisch leiding aan de gehele binnendienst en projectenbureau.

Functies, opdrachten en projecten

Project en quality mangement: Opzetten Procedures t.b.v. gekwalificeerd lassen van hydraulische cilinders.
Begeleiden (planning, logistiek, kwaliteit, documentatie en communicatie) van de productie van het chassis en de bovenbouw van het Vector defensievoertuig. Deze onderdelen worden in Noord Nederland geproduceerd.

Operation management: Verantwoordelijk voor de complete uitvoering van de projecten. Leidinggevend aan de afdelingen Engineering, Projectbureau, Kwaliteit en Productie.

 • Engineering (4FTE) Ontwikkelen van het eigen product Nieland. Dit zijn scheepsbouwpersen welke worden toegepast bij de productie van huidplaten voor vrachtschepen. Deze producten worden voornamelijk verkocht in zuidoost Azië.
 • Projectbureau als hieronder
 • Productie is samengesteld uit de segmenten: bouwen, lassen, machinaal bewerken en montage. De dagelijkse aansturing wordt verzorgd door Hoofd Productie, elke discipline wordt geleid door een voorman, totale omvang 45 FTE.
 • Kwaliteit verzorgd de managementsystemen t.b.v. ISO9001, EN3834, EN 1090, DIN2302 en VCA*. Daarnaast worden project gerelateerde kwaliteitseisen m.b.t. lassen, materialen, NDO en rapportage in goede banen geleidt.
 • Voortzetten eerder ingezette LEAN-initiatieven. Verbeteren betrokkenheid, motivatie en teamgeest. Opzetten service- en onderhoudsafdeling als separate Business Unit.

Hoofd Projectenbureau

 • De afdeling bestaat uit projectleiders, werkvoorbereiders en calculators, in totaal 9 FTE.
 • Als vorige functie echter nu ook ondersteuning aan verkoop met betrekking tot kostprijscalculatie.

Projectmangement

 • Leidinggevende op een afdeling van projectleiders en werkvoorbereiders, totaal 7 FTE.
 • Lid managementteam.
 • Volledige verantwoording voor de uitvoering van projecten vanaf moment van opdracht tot oplevering.
 • Als hoofd van de afdeling direct betrokken bij de klantcontacten (binnen- en buitenland) en actief in verkooptrajecten.
 • Aanbrengen structuur op de afdeling, ontwikkelen ERP-pakket, verbeteren communicatie intern en extern.
 • Initiatiefnemer en projectleider van ingrijpende LEAN-veranderingen in voorbereiding, productie en logistiek.

Concrete projecten, opdrachtgevers en branches op aanvraag.

Ik ben

Een strategisch management talent waarbij visie, betrokkenheid, motivatie en teamgeest vooraan staan.

Ik wil

Vanuit een gezamenlijke doelstelling en een wij-gevoel met motivatie een mooi bedrijfsresultaat neerzetten. Een strategische MT functie waarbij bevoegdheden en verantwoordelijkheden in balans zijn. Een grote mate van beslissingsvrijheid. Dit kunnen MT functies zijn als Bedrijfsleider, Technisch Directeur, Manager Operations.

Ik kan

Mensen motiveren, logistieke systemen ontwikkelen, de juiste koers bepalen van een bedrijf en de pijnpunten analyseren en eruit trekken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.