Lead Engineer R&D Industrie, productie en machines

  • Direct inzetbaar, Interim, Structurele invulling
Resumenr:   1781
Woonplaats: Regio Dokkum
Geslacht:   man
Leeftijd:   38 jaar
Opleiding:  Industrieel Ontwerpen TU Delft (Mechanica, Sterkteleer, Stijfheid, materiaalkunde)
Cursus:     Pro-engineer(CREO),Unigraphics,Solid Works,Technisch Engels & Duits

Omschrijving kandidaat

Zijn kracht ligt in het vatten van complexe problemen en deze ontrafelen tot beheersbare delen. Deze kandidaat is een zeer ervaren CAD engineer die streeft naar compacte en flexibele opbouw van modellen die ontvankelijk zijn voor veranderingen en variaties in afmetingen en features. Het gebruik maken van familie modellen en standaard features is daarbij een middel dat ingezet zou kunnen worden om de CAD inspanningen te minimaliseren, de doorlooptijd te verkorten en de typische oplossingsprincipes in het ontwikkelproces te standaardiseren en waarborgen. Met zijn analytische inslag, gecombineerd met een passie voor de techniek, doorgrond hij de klantvraag om op een efficiënte wijze tot passende oplossingen te komen. Hij motiveert en stimuleert zijn werkomgeving om ruimte te maken voor nieuwe ideeën, werkwijzen en oplossingen. Hij heeft een gedegen kennis van modelleren van complexe kunststofproducten (matrijs klaar), plaatstaaldelen en het werken met complexe samenstellingen en PDM systemen. Ruime ervaring met SAP (sinds 2010) en enige ervaring met KMAT materialen (variabele stuklijsten). Direct beschikbaar op interim basis of in vaste dienst.

Verantwoordelijkheden, bevoegdheden

Lead engineer

Als lead engineer binnen projecten verantwoordelijk voor het technische deel van het project, en nauw betrokken bij de project initiatie en voortgang. Belangrijk is een gedegen bewustzijn van de CTQ’s en hoe deze te vertalen naar product functies en specificaties en deze vervolgens te waarborgen in het ontwikkelingsproces om zo de door de klant gewenste kwaliteit te kunnen leveren. Daarnaast lid van de vakgroep Engineering die zich bezig houdt met het ontwikkelen en beschikbaar maken van de kennis ten behoeve van projecten en persoonlijke ontwikkeling.

Ingenieur engineer

Op de afdeling R&D verantwoordelijk voor een aantal ontwikkeling- en verbeteringsprojecten. Het opstellen van projectplannen en specificaties, schatten van kostprijzen, overleggen met leveranciers, bewaken van planning en budgetten en het communiceren van de projectstatus. Daarnaast deeluitmakende van het team dat zich bezig houdt met de artikelstamdata na de overgang van het vorige ERP systeem naar SAP en het implementeren van de verruimde mogelijkheden die SAP biedt, zoals configureerbare materialen die gebruik maken van parameter gestuurde stuklijsten.

Projectmanager Engineer 

Ontwikkelen en optimaliseren van met name kunststof producten.

Buiten het managen van de werkzaamheden binnen zijn eigen projecten hield hij zich ook bezig met kwaliteitscontroles in projecten van collega`s en was hij een aanspreekpunt op CAD gebied voor de pakketten PRO-E en Solidworks. Verantwoordelijk voor het overleg met leveranciers en producenten. Zijn werkzaamheden bestonden verder uit het opzetten en verbeteren van de bedrijfsstructuur, zowel financieel als organisatorisch, het onderhouden van contact met en het aansturen van de zusterorganisatie / productie in China, het uitbrengen van offertes aan klanten, het bewaken van de kwaliteitscontroles en financiële dekking binnen projecten en het organiseren van transport van productielocatie tot bij de klant.

Ik ben

Empathisch sterk, technisch en organisatorisch, analytisch, oplossings- en klantgericht

Ik wil

Oplossingen bedenken van concept naar maakbaarheid tot productverbetering, schakelen in kansen en mogelijkheden

Ik kan

de bedrijfsvoering mede bepalen, mindset van mensen bijsturen en ze meenemen en in beweging brengen. Van A tot Z ontwerpen en bedenken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.