Concept-, Design- en Manufacturing Engineer + onderhouden externe contacten

Resumenr: 2256
Woonplaats: Regio Drachten
Geslacht: man
Leeftijd: 33

Omschrijving kandidaat

Dit HTS Vliegtuigbouw talent heeft o.a. de Airbus A380 aangepast aan de hand van klantbehoeften. De feedback van de afdeling manufacturing verwerkte hij, om ontwerpen en installatietekeningen te verbeteren. Als constructeur heeft hij 3d bestaande ontwerpen geschikt gemaakt tot maakbaarheid. Hij heeft zich ontwikkeld tot Catia v5 consultant waarbij hij advies gaf een diverse afdelingen zoals Design, Manufacturing, NC-programmeren en Configuration Management. Dit hoogopgeleide technische talent zoekt een uitdaging waar hij meer creatief actief kan zijn in het zelf ontwerpen en bedenken van nieuwe ideeën. Naast engineering zoekt hij meer een combinatie en afwisseling met de planning, organiseren en klantencontact.

Taken

Hij heeft bestaande 3d tekeningen, systemen en installaties omgezet in 2d werktekeningen op het gebied van sterkteberekeningen en FEM simulaties. De laatste periode was hij actief in het ontwerpen van windtunnelmodellen met hierin sensoren, drukmeters en krachtopnemers met complexe fijnmechanische ontwerpen.

Verantwoordelijkheden

Hij is grotendeels zelfstandig verantwoordelijk voor het maken van werktekeningen. In sommige gevallen ontwerpt hij nieuwe aanpassingen aan de hand van klantspecifieke wensen.

Bevoegdheden

Zelfstandig project uitgevoerd tijdens een ontwerpfase van een nieuw vliegtuig. Tevens een bestaand ontwerp van een complexe cockpit volledig om te zetten naar een andere cadprogramma en nieuwe handboeken.

Ik ben

accuraat, analytisch en cijfermatig sterk, creatief

Ik wil

meer in de ontwerpfase betrokken zijn, nieuwe producten / onderdelen bedenken, meer interne en externe contacten onderhouden

Ik kan

complexe problemen van klanten oplossen en met goede, zinvolle ideeën komen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.