Composiet en grafeen specialist New Business

 • Direct inzetbaar
Resumenr:  2304
Woonplaats: Regio Drachten
Geslacht:  man
Leeftijd:   42 jaar
Opleiding: TU Twente Materiaalkunde & Technologie polymeren, TU Twente Masters in Engineering; Chemische technologie 

Omschrijving kandidaat

Technologieprofessional, R&D en productontwikkelaar met meer dan 10 jaar succesvolle ervaring in de apparaat- en materiaalindustrie. Bovendien actief binnen de automobiel, kunststof- en coatingsformuleringen, verpakkingsindustrie, Aerospace, Hitech, Medisch, Oppervlaktebehandeling, Alternative Industry (duurzame energie o.a. Windmolens), civiele (buizen, putten, duikerbuizen, kunstgras). Innovatieve denker met sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met een rijke kennis van de markt, stevige management capaciteiten die essentieel zijn om een verschil te maken in een opkomende en gevarieerde markt. Als technisch specialist weet hij nieuwe business te genereren marktbehoeften te vermarkten en te commercialeren. Hij ontdekt nieuwe trends in techniek en sprengt hierin. Kortom een combinatie van Product/marktontwikkelaar, Strategisch Productmanager, Senior Lead composietspecialist, Materiaalkundig Adviseur. Per direct beschikbaar.

Selectie van prestaties

 • Oprichting van een nieuwe open innovatie R&D rol in Azië. De activiteiten en verantwoordelijkheden op sourcings- en projectengebied zijn gegroeid van Azië tot een wereldwijd bereik.
 • Succesvolle R&D en commerciële introductie van duurzame materialen in huishoudelijke apparaten producten. Een gecommercialiseerde stofzuiger ontving hiermee de Philips CL Sustainability Award 2008.
 • Intellectueel eigendom afgedekt in een breed gebied en varieert van materialen en ontwerp voor grip oplossingen, energieconsumptiereductie door middel van visco-elastische materialen, tot materialen voor een nieuwe generatie massagetoestellen. Verschillende uitvindingsvoorstellen voor nieuwe materiaalgerelateerde oplossingen.
 • Reisbeurs verkregen voor de eerste internationale conferentie over Inverse Gas Chromatography, Londen, Engeland.
  Beste student natuurkunde van het jaar 1992, uitgereikt door Nederlandse Natuurkundige Vereniging.

Werkzaamheden, verantwoordelijkheden en bevoegheden

In opdracht van o.a. de National University of Singapore (Afdeling Industrie en Innovatie) als

Senior Ingenieur:

 • In kaart brengen van Technologie en Markt.
 • Onderzoeksportfolio analyses.
 • Marktontwikkeling van geselecteerd onderzoek voor commerciële impact.
 • Bijwonen van relevante mondiale evenementen.
 • Promoten van intellectueel eigendom, prototypen en karakteriseringsactiviteiten.
 • Opzetten en implementatie van het interne kennis management systeem.

Senior Manager:

 • Implementatie van open innovatie in het onderzoeksecosysteem binnen het centrum.
 • Opzetten en planning van verschillende business ontwikkelingsmodellen.
 • Bijwonen van relevante bijeenkomsten; lokale en regionale conferenties en tentoonstellingen.
 • Website raamwerkontwikkeling.

Daarnaast voor diverse internationale bedrijven actief geweest als Technologieverkenner voor Azië.
Innovatieve Kunststof Materialen, Diensten en Oplossingen. Denk aan:

 • Het identificeren van nieuwe materialen en composieten in de Aziatische en Europese regio’s die PolyOnes bestaande technologie kunnen verbeteren en als zodanig de specialisatie en groeidoelstellingen kunnen versnellen. Gericht op universiteiten, nationale laboratoria, toonaangevende onderzoeksinstellingen, leveranciers, klanten en concurrenten. De beoogde markten omvatten bijvoorbeeld Consumentenproducten, Gezondheidszorg, Transport, Alternatieve Energie, Elektrisch & Elektronica, Verpakkingen en Nieuwe Business, bijv. additive manufacturing.
 • Nieuwe potentiële technologiebronnen geïdentificeerd in heel Azië-Pacific (China, Hong Kong, Japan, Korea, Maleisië, Singapore, Taiwan, Thailand), Europa en de VS. De marketing directeuren ondersteund met strategische input en technische beoordeling, het aanpakken van markten met een potentiële waarde van meer dan 100 miljoen dollar via acquisitie.
 • Betrokken bij regionale klantbezoeken in Azië (Australië, China, Korea, Singapore).

Tenslotte verantwoordelijk als Hoofdingenieur in de sectie Chemie, Senior Manager Materialen en Afwerking en kunststof ingenieur.

Ik ben

een conceptueel denker, ontwikkelaar, trendwatcher, commercieel technisch communicatief, bekend met internationale technische markten

Ik wil

New business en innovatie en dit commercialiseren. Trends in techniek ontdekken, behoeften van klanten bepalen en hierop concepten bedenken van begin tot eind.

Ik kan

Oplossingen en concepten bedenken  op het gebied van mijn kunststof composiet expertise binnen brede branches en sectoren waaronder verpakkingen, automotive, aerospace, coatings, lakken, granulaat, oppervlakbehandeling, High-tec ,  medische industrie en duurzame energie (windmolens).

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.