Sales engineer | junior technisch accountmanager

  • accountmanager, Junior
MBO Accountmanager en Commercieel Medewerker binnendienst 
6 jaar werkervaring | geboortejaar 1994 | woonplaats: regio Heerenveen | Resume 9307483

Omschrijving kandidaat

Deze jonge, open, nuchtere en gedreven verbinder en coördinator is al jaren actief binnen de sales. Hij slaat de brug tussen diverse afdelingen intern maar ook met externe partijen zoals klanten en toeleveranciers. Hij is zowel een uitvoerder van diverse activiteiten als ook een brede spin in het web. Zijn brede kennis vormt een mooie basis in Commerciële Techniek. Een combinatie van werktuigbouwkundige werkomgeving, commercie en technisch bedrijfskundige affiniteit. Regelmatig maakt hij technische hydraulische tekeningen voor boilers, leidingen en toebehoren.
Een volgend carrierepad mag dan ook een uitvoerende rol zijn met interne klanten (lees: diverse afdelingen met diens behoeften). Proactief, zelfstandig, empathisch, authentiek en communicatief sterk. Voor de toekomst zou hij wel willen doorgroeien naar een sturende leidinggevende functie.

Werkzaamheden

Sales / Projectengineer

Werkzaam binnen de  technische branche gespecialiseerd in duurzame oplossingen zoals zonnecollectoren. Het ontzorgen en het bedenken van goed functionerende engineering.

Regelmatig maak ik technische hydraulische tekeningen voor installaties. Ik werk met 2D tekeningen en stuur de tekeningen mee met de offertes en/of orders. Deze zijn gericht aan de installateurs bij het helpen van de installatie. Hoe de installatie geregeld is, wat waar precies komt. Het gaat ook om detailtekeningen.

In deze veelzijdige job ben ik verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een groot netwerk installateurs en adviseurs maar ook partijen als verzekeraars die actief zijn met verduurzaming. Ik probeer deze klanten ( b2b ) zoveel mogelijk kennis en vertrouwen met onze producten bij te brengen en voor een groot deel te ontzorgen. Dit doe ik door presentaties te geven, zorgen voor presentatiemateriaal op de vestigingen, reclame te maken op websites van de desbetreffende bedrijven, beursen te bezoeken etc. Verder maak ik offertes op maat met technische tekeningen, verwerk ik orders en lever ik vervolgens de bestelling aan het magazijn.

Salesmanager automotive

In deze zelfstandige jobs kreeg ik te maken met alle aspecten van het verkoop vak. Verantwoordelijk voor de verkoop van personenwagens aan particuliere en zakelijke klanten. Vul de orderportefeuille aan met de verkoop van occasions. Ik taxeerde, handelde het complete ordertraject af en omdat ik productkennis met mensenkennis combineer weet ik zowel nieuwe als bestaande klanten aan me te binden. Voor het benaderen van de doelgroep maakte ik o.a. gebruik van sociale media (Instagram, Facebook, etc). Daarnaast leverde ik een actieve bijdrage aan de collegialiteit van het team.

Ik ben

Ambitieus, een doorzetter, flexibel, proactief, optimistisch

Ik wil

een commerciële buitendienst functie of een sturende, coördinerende functie in de techniek.

Ik kan

kwaliteit leveren, contact maken en netwerken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.