Operationeel (project) Manager | Sales

  • accountmanager, Hoger Management MT, Manager, Manager Operations, Productiemanager, Projectmanager
HTS IT/Elektronica (diploma) | Atheneum (diploma) |Geb.datum 1967 | woonplaats: regio Harlingen | Resume | 9015649

Omschrijving kandidaat

Deze positief ingestelde, van oorsprong  HTS-It/elektronica, is een altijd vrolijke problemsolver die graag meedenkt en luistert. Die kennis en ervaring wil inzetten om een uitdagende functie tot een succes te maken. Interesse voor detail en de invloed daarvan op het totaal. Affiniteit voor techniek vaak in combinatie met commercie is voor hem, door opleiding en  ervaring, vanzelfsprekend en altijd een rode draad in zijn leven. “Wat je niet weet, kan je leren en wat je weet, kan je toepassen”, is daarin altijd zijn motto. Hij zoekt een technische leidinggevende functie liefst in een maak-industrie omgeving. Een plek waar naast en met elkaar werken bovenaan staat.

Werkzaamheden

Huidige werkgever in de toelevering Bouw

Operational Manager + Technisch Salesmanager 

Verantwoordelijk voor de aansturing van productie- en salesteam van de afdeling glasindustrie (totaal 30fte). In hoge mate betrokken met toekomstgerichte vernieuwingsslagen in zowel productieautomatisering als softwear-implementatie. In de periode vanaf dec-2021 heb ik als projectleider de invoering
van een maatwerk ERP-pakket begeleid. De inrichting van het business deel bestaande uit, inkoop – artkellibrary – sales –calculatie, viel onder mijn verantwoording. Samen met het productie deel van A+W is een nauwkeuriger planning en een objectgerichtte in plaats van ordergerichtte productie mogelijk. De “going-live” van het pakket heeft plaats gevonden in Juli 2022 en de finetuning is een dagelijkse uitdaging met ups en soms ook downs. Directe verantwoording leg ik af aan directeur-eigenaar.

Aansturen salesteam (5fte) en bepalen prijsbeleid. Onderhoud van key-accounts. Uitbouwen van keramisch printen ondertussen uitgebreid met keramisch coaten. Opleiden (sales) en werven van personeel voor de afdeling.

Commercieel/Technisch medewerker

Mijn eerste kennismaking met een productieomgeving waar de eerste uitdaging lag in het zo snel mogelijk leren van de mogelijkheden en onmogelijkheden van het product en de bewerkingen daarvan. Er volgde een stoomcursus bestaand uit 8 weken puur meedraaien op de werkvloer en zelf bezig zijn in het productieproces. Dit was mijn eigen voorwaarde omdat ik niet zonder productkennis de gewenste binnendienst functie wilde opvullen. Commerciële activiteiten binnendienst in een B2B omgeving. Introductie en integratie van keramisch printen. Dit betreft een nieuw productgroep die gepaard gaat met een substantiële investering in mens en machine. Uitdaging is de integratie hiervan in een productie-omgeving maar ook het opzetten van een goede samenwerking tussen nieuwe medewerkers (Grafisch Specialist) en de werkvloer.

Ik ben

Een positief ingestelde altijd vrolijke problemsolver die graag meedenkt en luistert. Die kennis en ervaring wil inzetten om een uitdagende functie tot een succes te maken. Interesse voor detail en de invloed daarvan op het totaal.

Ik wil

Praten met en luisteren naar. Dit blijkt steeds weer doorslaggevend te zijn voor het bereiken van goede oplossingen, dit zonder daarmee commerciële belangen uit het oog te verliezen. Ik geloof niet in een snelle deal maar investeer graag in een langdurige relatie. In de laatste jaren is hier ook duidelijk de menselijke factor een belangrijke rol in gaan spelen, mijn stijl hierin is duidelijk –samen maak je het beter, – samen gaat het makkelijker, –samen werkt het prettiger, -samen bereik je meer. Natuurlijk is het bouwen van een team waarin iedereen dit uitdraagt een dagelijkse uitdaging, net als het soepel doorvoeren van veranderingen die nodig zijn om groei van zowel personen als omzet te borgen.

Ik kan

Een technische groep mensen aansturen liefst in een maak-industrie omgeving. Een plek waar naast en met elkaar werken gaat boven organisatielagen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.