R&D Engineer

 • Mechanical Engineer, R&D, Werktuigbouw
Resumenr:  8265923
Woonplaats: Regio Friesland 
Opleiding: HBO Industrieel Productontwerp | Werktuigbouwkunde | Minor: Polymer Product Engineering
Software:  Autocad, SolidWorks, Creo 
Relev.werkerv.: 4 jaar (geb.jaar 1991)

Omschrijving kandidaat

Deze jonge industrieel ontwerper heeft naast zijn gelijknamige HBO opleiding een extra Minor Polymer Product Engineering gevolgd aan Windesheim Zwolle (zie toelichting hieronder). Zijn sporen heeft hij verdiend in productontwikkeling en productontwerp. Ervaring met 3D printers, zowel FDM als SLA. Hij heeft hiermee verschillende functionerende prototypes opgeleverd. Hij haalt zijn voldoening uit het bedenken van creatieve oplossingen voor technische vraagstukken. Vanuit niets iets maken. Hij is creatief wat blijkt uit een praktijkvoorbeeld het beschikbaar stellen van een simpel en beschikbaar onderdeel zodat bij een product een dure bewerking voorkomen kon worden. Tevens leergierig want hij leert snel nieuwe materialen kennen met al zijn toepassingen en bewerkingsmogelijkheden. Daarnaast is hij zeer praktisch ingesteld vanwege het testen van nieuwe onderdelen en waar nodig aanpassingen doorvoert of terugkoppelt aan de leverancier. Zoekt een R&D functie zoals bijvoorbeeld Development Engineer.

Toevoeging Minor: Polymer Product Engineer
Tijden deze minor is een brede basis meegegeven voor het ontwerpen met polymeren.
Hier kreeg hij les in de ontwerpregels met toegespitste CAD-lessen waarin hij verschillende ontwerpen optimaliseerde voor spuitgieten of rotatiegieten. Ook leerde hij de gemaakte ontwerpen te analyseren met het programma Moldflow waarin hij de matrijs en cyclus optimaliseerde. Ook kwam de theorie aan bod van verschillende productie prosessen als spuitgieten, extruderen en blow moulding.

Werkzaamheden

Productontwikkelaar

Verantwoordelijk voor het ontwikkelen (samenstellen van standaard onderdelen), testen en doorvoeren van nieuwe producten. Benodigde documentatie leveren aan productie, klant en monteurs. Configuratoren opzetten zodat klanten de producten naar wens kunnen samenstellen. Verschillende producten uitwerken in CAD software.

 • Nieuwe product ideeën uitwerken op maakbaarheid en bijbehorende hardware testen/beoordelen.
 • Productconfiguratoren opzetten zodat klanten hun glazen product op maat kunnen samenstellen
 • Oplossen technische vraagstukken vanuit klanten en monteurs
 • Medenken over optimalisatie user interface

Afstudeerstage – Product ontwerp

Van onderzoek naar tests naar implementatie van de resultaten in het eindontwerp. Dit resultaat laten aansluiten bij de vormtaal van de machine. De benodigde technische documentatie uitwerken voor productie.

 • Herontwerp en intergratie werkverlichting nieuwe machine
 • Herontwerp spiegelsteunen nieuwe machine

Ik ben

Gemotiveerd, leergierig, nieuwsgierig, creatief en technisch goed onderlegd

Ik wil

Productontwerp/ontwikkeling, R&D. Vanuit klantvraag naar schets, naar ontwerp, naar prototype tot eindproduct. Zeer geïnteresseerd in werken met kunststoffen.

Ik kan

Product ontwikkelen van klantvraag naar te produceren eindproduct.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.