INGEVULD DOOR TALENTPLATVORM Embedded Software Engineer | Procestechniek

 • Elektrical Engineer, Elektronica, Embedded, Procestechnologie, Software Engineer
HTS Elektronica (1e jaar) | MTS Mechatronica | Diverse software programmatuur | Geb.datum 1986 | woonplaats: regio Drachten | Resume | 7823857

Omschrijving kandidaat

Deze analytisch technicus op HBO werk- en denkniveau heeft jaren ervaring in de uitvoering binnen
besturing van processen en machines. Hij is graag actief met complexe technische vraagstukken op zowel
elektrotechnisch als besturingstechnisch vlak. De laatste jaren is hij actief als software engineer en houdt hij zich bezig met het programmeren van machines in plc’s van Siemens en Sigmatek. Zo werkt hij ook met Rockwell studio 5000, Wonderware, Archestra, Simatic manager en Visual Basic. Een plc waarin hoofdzakelijk object georiënteerd geprogrammeerd wordt. Daarnaast houdt hij zich bezig met de HMI software die veelal in Qt c++ geschreven is. Het schrijven, aanpassen en opstellen van technische handleidingen is hem niet vreemd. Hij kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Is flexibel en overuren of onregelmatige diensten zijn geen probleem. Beschikt over doorzettingsvermogen en denkt analytisch. Zakelijk werkt hij het meest met Windows professional en Windows server. Prive werkt hij met Centos 8 en fedora die open source afgeleide zijn van rhel (red hat enterprise linux). Kandidaat is latent op zoek naar een soortgelijke functie als Software (embedded) Engineer.

Vaardigheden

 • Mechanische werkzaamheden (klep/pomprevisie, lassen en andere mechanische werkzaamheden)
 • Zelfstandig aansluiten van elektrische schakelingen vanaf schema
 • Elektrische en mechanische storingen traceren door systematisch te werk te gaan
 • Zelfstandig ontwerpen van Elektrotechnische installaties en tekeningen
 • Storingen oplossen Mechanisch / Elektrotechnisch / Softwarematig
 • PLC’s programmeren en plc programma’s ontwerpen (specifieke ervaring met Siemens Rockwell en Sigmatek)
 • C, C++ en PHP programmeren
 • ervaring met MYSQL databases
 • Ervaring met linux en windows besturingssystemen en software. (Specifiek Fedora, CentOS en RedHat)
 • Ervaring met office Excel, Access, Word en Powerpoint
 • Ervaring met Netwerkconfiguratie ( iptables, routing, VLAN )
 • Ervaring met virtualisatie (VMware, Virtualbox, KVM/Qemu)

Werkzaamheden

Embedded Software Engineer

Schrijven van software voor sproeidrogers en IO testen en in bedrijf stellen van betreffende
software. Verantwoordelijk voor het opleveren van geproduceerde machines, zowel softwarematig als elektrotechnisch. Het ontwikkelen van nieuwe software in Siemens S7 en Sigmatek plc’s. Het op afstand oplossen van storingen via vpn of teamviewer veelal in het buitenland. Beheren (git) en documenteren van de software. TIA Portal V14, V15 en V15.1 – Sigmatek – C / C++ – Golang – Mysql

Vooral bezig met het programmeren van plc’s en hmi systemen, zoals de stapafhandeling van het process en de communicatie tussen plc’s met behulp van profinet/modbus en seriële communicatie. De hmi programmatuur schrijft hij vooral in Qt c++ en wordt communiceerd via een c++ library met de plc. Daarnaast verleent hij ook service op afstand met behulp van teamviewer en/of vpn verbinding.

Het gaat hierbij niet alleen om het programmeren maar ook om het instellen van de netwerkverbindingen het opzetten van databases en het configureren van besturingssystemen.

Het is hierbij noodzakelijk om goede documentatie te hanteren, wijzigingen in de software dienen duidelijk omschreven te worden en software dient juist weggeschreven te worden. Hij geeft uitleg over de werking van machines en begeleidt mensen hierin.

Storing- en onderhoudsmonteur Zuivel

Het oplossen van storingen die zowel mechanisch als elektrisch of besturingstechnisch van aard zijn, alsmede het afwerken van de bonnen in Ultimo, het afboeken van de gebruikte materialen en het verwerken van de uren. Ook het koppelen van artikelen aan installaties, die niet volledig zijn, komt voor. Het inplannen van werkzaamheden gebeurt vaak zelfstandig in overleg met processing.

Allround monteur

Ingezet voor verschillende bedrijven voor storingen, onderhoud en assemblage van productielijnen en besturingskasten. Werkzaamheden bestonden uit het aansluiten van besturingskasten, het oplossen van zowel elektrische als mechanische storingen en het opbouwen van een productielijn.
Zo ook bij het leveren als systeemintegrator meerwaarde door verschillende verbindingstechnieken, zoals laser-, weerstand- en booglassen, lijmen en koude verbindingen, te combineren met andere oplossingen zoals mechanisch bewerken, buigen en snijden.

 Zijn werkzaamheden waren vooral het opbouwen van machines zowel mechanisch als elektrisch. Het betreft hier robot machines tbv. de automotive industrie, werkzaamheden waren vooral het elektrisch aansluiten van besturingskasten en het bedraden van de machines. Daarnaast het aanpassen van elektrotechnische schema’s en het controleren van besturingskasten

Ik ben

zelfstandig, teamplayer, flexibel en een doorzetter

Ik wil

Software ontwerpen, engineeren zowel bestaand als nieuw. Bijvoorkeur in de procestechniek want hier ligt mijn ervaring.

Ik kan

van de meest complexe vraagstukken oplossingen bedenken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.