Manager Technologie & Innovatie (RUG Technische Bedrijfskunde)

 • Innovatie, Manager, Manager R&D, Teamleider
Resumenr:  7574185
Woonplaats: Regio Oosterwolde
Opleiding: Master Technische Bedrijfskunde (RUG) Richting:Proces-& Producttechnologie en bachelor richting Discrete Technologie & Productieautomatisering, Atheneum
Trainingen: Vapro examinator trainer, Ontwerpen MES (door Rockwell Automation) ISA88 en ISA95 
Relevante werkervaring: 10 jaar

Omschrijving kandidaat

Deze empathisch en coachend leider met sterk analytisch vermogen is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen Technische Bedrijfskunde. Afstudeerrichting Proces- en Producttechnologie. Hij heeft ruim tien jaar werkervaring in diverse productieomgevingen met werkgebieden productieautomatisering, technieken en processen. Hij is nieuwsgierig en leergierig, wil graag weten hoe dingen werken, ook naast zijn werk. Houdt zich graag bezig met het optimaliseren van de processen binnen de afdeling. Opzetten van overlegstructuren, juiste stuurinformatie om als afdeling te groeien. Ziet zichzelf als een conceptueel denker, die samen met collega’s tot de beste oplossingen komt. In de afgelopen jaren heeft hij geleerd om, als de situatie hierom vraagt, duidelijk en leidend te zijn. Is nu toe aan een volgende stap waarbij techniek en technologie centraal staan. Binnen een organisatie waarbij innoveren in het DNA zit en waar kwaliteit voorop staat. Zowel de uitdagingen in het leiden van een team tot het ontwikkelen van de juiste specificaties voor software vindt hij interessant. Zoekt een gevarieerde rol waarin hij naast het coachen en verder ontwikkelen van een team, regelmatig kan inspringen als spiegel naar medewerkers toe om problemen op te lossen en vooral te voorkomen.

Werkzaamheden

Productiemanager

Verantwoordelijk voor de aansturing van de motherplant en het servicecenter in respectievelijk 2 ploegendienst en dagdienst.

 • Volumestijging van ca 25 kton naar 35 kton op jaarbasis
 • Uitrol van de transformatie onder begeleiding van McKinsey Consulting
 • De veiligheidscultuur verbeterd
 • Opzetten van overlegstructuren binnen productie

Operationeel Manager

Managen van de dagelijkse operatie voor de technische afdeling. Leiding geven aan een team met 6 directe reports en 160 indirecte reports. De afdeling werkt in een vijfploegenrooster. Gedurende deze periode heeft hij  onder andere bereikt:

 • Het implementeren van het dagelijkse controlesysteem, level 1- en level 2-overleggen waaruit dagelijks verbeterd wordt.
 • Begeleiden van meerdere investeringsprojecten met een focus op kwaliteit en output verbeteringen (m€), bijvoorbeeld de installatie van een nieuwe bag-in-boxlijn.
 • Het ontwikkelen van een veiligheidscultuur (‘Niets is een ongeluk waard!’).

Project Manager / Team lead MES Implementatie

verantwoordelijk voor het ontwerpen, testen en implementeren van een MES (Manufacturing Execution System) voor 7 locaties t.a.v. diverse lijnen.  Focus is hierbij het ontwikkelen van de standaard (de template).       Het dagelijkse werk varieert van eisen definiëren voor het ontwerp, ontwikkelen van testscripts en het bespreken van de wijzigingen met de betrokken locaties.

Ik ben

Een empathisch en coachend leider met een sterk analytisch vermogen en een betrouwbare collega met humor.

Ik wil

Een gevarieerde rol met verantwoordelijkheid waarin ik naast het coachen en ontwikkelen van een team kan ondersteunen in het vinden van oplossingen. Met de nadruk om problemen te voorkomen in plaats van te corrigeren.

Ik kan

Processen binnen en tussen afdelingen verbeteren en overlegstructuren opzetten. Omgaan met complexe en abstracte technologie en techniek. Mensen motiveren en helpen in de ontwikkeling.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.