(Algemeen / Technisch) Directeur

 • Direct inzetbaar, Directeur
Resumenr:  7371341
Woonplaats: Regio Leeuwarden
Opleiding: Quality Assurance Engineering(Hogeschool Drenthe),Bestuurskunde(Open universiteit),HTS Informatie Techniek(NHL) 
Relevante werkervaring: 25 jaar

Omschrijving kandidaat

Na jaren van het ontwikkelen, structureren en onderhouden van de organisatie, om in te spelen op de veranderende marktoriëntatie, heeft deze kandidaat in de afgelopen anderhalf jaar een gefaseerde afbouw gerealiseerd met als finale de fusie. Zo heeft hij in 2018 de transfer van de productieactiviteiten van de ene locatie naar een ander Europees land gerealiseerd. Hierna de volgende fusie, als onderdeel van de groep strategie ter efficiëntieverbetering. Hij heeft een technische achtergrond en interesse. Ervaring als manager van een project- en productie gerichte firma als onderdeel van een internationale organisatie.  Zijn interesse gaat uit naar een (interim) management- directiefunctie bij een technisch georiënteerd bedrijf. Waarbij hij de opgedane ervaringen kan inzetten om uitdagende doelstellingen te realiseren. Hij is analytisch, technisch onderbouwd en hands-on, zodoende ligt hem een “to-the-point” en “no-nonsense” organisatie het best. Voorkeur gaat uit naar een middelgroot productiebedrijf met een technische productenportfolio. Aanvullend met internationale contacten, leveringen met technische-, logistieke- of organisatorische-ontwikkelingen en groei.

Functies

Managing Director / Statutair Directeur 

Als statutair directeur was hij volledig verantwoordelijk en bevoegd tot handelen voor de organisatie, één en ander beschreven in de statuten van de firma, waarbij een team van 30 – 45 personen zorgen voor de dagelijkse uitvoering van de activiteiten als project management, engineering, inkoop, logistiek, productie, goederen ontvangst / magazijn, administratie en P&O. Daarnaast verantwoordelijk voor Projectmanagement, engineering, inkoop en productie. Tevens de certificering, klantafname, inbedrijfstelling en service. Aangezien het o.a. veiligheidssystemen betreffen was het ook noodzakelijk een een hoogwaardige organisatie te realiseren en deze in stand te houden met o.a. certificering op het gebied van de organisatie (ISO9001). Tevens gerelateerd aan engineering en “speciale” productie processen (lassen: EN15085-CL4, lijmen: DIN6701-CL1).

 • Jaarplanning / Budget: Opstellen van bedrijfsdoelstellingen en presenteren aan management van moederbedrijf, tevens reflectie van gerealiseerde doelstellingen.
 • Bedrijfsvoering: Opstellen van doelstellingen (algemeen en per afdeling), gevolgd door controle op voortgang en realisatie.
 • Verkoop: Service activiteiten (reservedelen) werden afgehandeld door interne service verkoop (voornamelijk administratieve werkzaamheden), waarbij hij de contacten onderhield met de accountmanagers van de klanten.
 • Projecten: 70 – 80% van de gerealiseerde omzetten zorgde hij voor de acquisitie, opstellen van de aanbieding en samen met projectmanager en inkoop voor de kosten calculatie. Waarbij opdrachten door hem onderhandeld, geaccepteerd en ondertekend werden.
 • Project management: Support van Project Management met; overdracht bij opdracht, opstellen van engineeringsplanning, opstellen van productieplanning, communicatie met de klanten (op technisch- en commercieel gebied).
 • Engineering: Support van Engineering met; overdracht bij opdracht, reflectie van technische uitvoering, reflectie van engineeringsplanning, afronding van klantoverdracht.
 • Inkoop: Support Inkoop met; Opstellen van doelstellingen (met betrekking tot algemene aspecten als wel projectspecifieke doelstellingen), bij opstellen en onderhandeling van raamcontracten met leveranciers.
 • Logistiek: Support Logistiek met; Overleg m.b.t. afhandeling logistieke activiteiten (invoer opdrachten, status / planning ontvangst goederen, capaciteitsplanning, leverschema’s, e.d.
 • Productie: Realiseren van noodzakelijke certificeringen, leiden in samenwerking met project manager de afname door de klant, beoordelen van algemene kwaliteitsaspecten.
 • Administratie: Opvolgen van facturering, leveranciers betalingen e.d..
 • Overig: in samenwerking opstellen van rapportages aan management moederbedrijf en jaarrekening (inclusief accountants controle) gevolgd door het uitvoeren van de aandeelhoudersvergadering.
 • P&O: Support P&O met; aannemen van personeel, beoordeling personeel en aansturen capaciteitsaanpassingen (tijdelijke werknemers)

Persoonlijk behaalde resultaten

 • Omzet; Jaarlijkse omzet tussen de 6 en 10 Miljoen Euro (afhankelijk van de projecten), waarbij de 0-lijn voor de organisatie lag op 4,5 miljoen Euro.
 • Behalen van ISO9001:2015 en DIN6701 voor de organisatie
 • Hoge klanttevredenheid voor leverperformance en kwaliteit
 • Weinig verloop / hoge tevredenheid bij personeel
 • Realisatie van bedrijfsdoelstellingen (vanuit moederbedrijf) van 95 – 130%
 • Realisatie van persoonlijke doelstellingen (vanuit moederbedrijf) van 93 – 100% (met 100% als maximum)
 • Transfer van de productie naar ander Europees land (reorganisatie) en voorzitter van fusie team.

Ik ben

Betrouwbaar, eerlijk, loyaal, analytisch, resoluut en ondernemend

Ik wil

eerst de root cause weten, gevolgd door definitie van opties, voordat er acties in gang gezet worden. Beslissingen nemen,
hier achter staan en duidelijk overdragen.  Zeker niet achter het standpunt staan ‘geen
beslissing is ook een beslissing’. Af en toe een duidelijke NEE is verwachtingsmanagement en meer passend.

Ik kan

Bouwen aan bedrijven, teams, reorganisaties en fusies leiden. Mensen motiveren en uitdagen. Efficiënt oplossingen creëren.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.