R&D Mechanisch engineer, Functioneel productontwerper

 • Engineer, Productontwerper, R&D
Resumenr:    6566395
Woonplaats:   Regio Eelde
Geb.jaar:     1988
Opleiding:   Bachelor Mechanical Engineering (Hanze Hogeschool), VWO

Omschrijving kandidaat

Deze ambitieuze en innovatieve ontwerper, ontwikkelaar kijkt vooral naar de functionele toepassingen en de praktische haalbaarheid. Hij is actief in het voortraject en conceptfase. Pre-engineering, globaal ontwerp. De uiteindelijke detailengineering besteedt hij liever uit aan zijn collega’s. Momenteel is hij medeverantwoordelijk bij de ontwikkeling van een nieuw testlaboratorium t.a.v. nieuwe producten, apparaten en machines. Plant de metingen, coördineert de testengineers, zorgt voor het laten draaien van de apparatuur (kalibratie en maintenance). Samen met de softwareafdeling bedenkt hij nieuwe oplossingen. Zoekt een nieuwe technische functie als Technische Engineer in de pre-fase.

Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en taken

Vertegenwoordigt projectteam in de de IPD (Integrated Product Development) fase. Hij combineert verschillende disciplines tot een samenhangend, efficiënt en effectief ontwikkelproces en kennisomgeving. Zorgt voor een integraal ontwikkelproces en biedt tools en handvatten om het proces te kunnen gebruiken zodat  iedereen over de juiste skills en mindset beschikt om effectief samen te werken. Dit maakt het mogelijk om doelen van opdrachtgevers te bereiken, op de meest optimale en voorspelbare manier.

Hij verricht onderzoek op het materiaal (lasbaarheid, corrosiebestendigheid, sterkte en koudevorming), maakbaarheid, functionaliteit (tolerantie analyses, FMEA). Tevens valideert en verbetert hij het ontwerp. Alles wat naar voren komt tijdens het testen van een productrelease wordt geanalyseerd en theoretische uitgelegd. Nadat nieuwe oplossingen zijn ontworpen (incl. onderzoeken van de kosten en de productietijd) in de vorm van prototypen wordt het geïmplementeerd tot daadwerkelijke productie.

Ik ben

Analytisch, praktisch en pragmatisch met een theoretische wetenschappelijk onderbouwing.

Ik wil

innoveren! Iets moois realiseren wat (tijd) technisch en financieel haalbaar is en waar daadwerkelijk vraag naar is vanuit de markt. Volledig meedenken van behoefte/vraagstelling tot het daadwerkelijk wel/niet produceren.

Ik kan

Verbanden leggen tussen theorie en praktijk. Gehele voortraject overzien op hoger abstractie niveau maar ook op detail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.