Manager Mechanical Engineering

 • Engineer, Hoofd Engineering, Manager
Resumenr:    6246409
Woonplaats:   Regio Drachten 
Geb.jaar:     1974
Opleiding:   HTS Werktuigbouwkunde(ontwerpen & construeren),mts-werktuigbouwkunde  
Trainingen:   Leidinggeven technisch professionals(PAO techniek Pompregelingen&Motoren),Hydrauliek/pneumatiek
Automatisering: Autocad,Inventor,SolidEdge

Omschrijving kandidaat

Deze proactieve technisch leider heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de engineering. Hij is hij tevens lid van een commissie van hoogstaande innovatieve technische bedrijven die verbindingen legt met het hoger onderwijs. Hij is doorgegroeid van tekenaar/constructeur/groepsleider, naar Project/Lead Engineer naar nu Manager Engineering. Stuurt indirect 26 hbo-engineers en direct een zestal Lead Engineers. Hij coacht ze, maakt de overall planning t.a.v. capaciteit en inzetbaarheid en leidt het collectieve Leadoverleg. Bovendien heeft hij klantencontact. Momenteel is zijn functie veel intern gericht en mist hij de feeling met technische projecten buiten de deur bij o.a. klanten. Deze externe contacten en bezoeken zou hij meer terug willen zien in een soortgelijke functie. Beschikbaarheid in overleg.

Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en taken 

(in chronologische volgorde van heden tot verleden)

Manager Engineering

Aansturen afdeling mechanica bestaande uit 26 engineers (indirect) en 6 lead Engineers (Direct). Verantwoordelijk voor de overall planning, functioneringsgesprekken, klantencontact, collectief leadoverleg.

Lead Engineer

Werkwijzen tekenkamer bewaken, nodige verbeteringen aandragen en invoeren; bijhouden planning lopende orders; uitwerken van offerteschetsen en waar nodig nieuwe orders; begeleiden lopende orders in samenwerking met senior constructeur en tekenaars; besprekingen projecten met en bij klanten; overleg met toeleveranciers; overleg met productie; ondersteunen verkoop bij offerte’s.

Projectengineer

Begeleiden van de orders vanaf order binnenkomst tot en met de oplevering. Het maken van definitieve ontwerptekeningen voor de klant en het maken van productie tekeningen voor toeleveranciers met Inventor; maken van hydraulische schema’s met Autocad; aanvragen van offerte’s en de beoordeling hiervan; bestellen van onderdelen; bijhouden van de projectplanning; begeleiding van de productie; maken van handboeken en het begeleiden van de afname’s van de projecten door de klant; maken van offerte tekeningen.

Tekenaar / constructeur / groepsleider:

Maken van offerteschetsen en definitieve ontwerptekeningen; voorbereiden en/of uitwerken van opdrachten aan de hand van de verkoopspecificatie en het verzorgen van tekeningenpakket ten behoeve van productie met Solid Edge; maken van de benodigde berekeningen (waar nodig in samenwerking met de hoofdconstructeur); overleg met klanten, leveranciers en classificatie bureau’s; begeleiding en ondersteuning van de assemblage bij lopende projecten; afname door klanten en classificatie bureau’s; ondersteuning en aansturing van tekenaars bij het uitwerken van opdrachten en eindcontrole van de productie tekeningen.

Bijzonderheden

In de zomer van 2010 is deze kandidaat met een groep van 30 mensen naar Tanzania geweest om daar als vrijwilliger mee te helpen met de bouw van een praktijkschool. Deze school wordt gebouwd in Umbwe, een dorpje op de flank van de Kilimanjaro en is voornamelijk bestemd voor de vele weeskinderen in dit gebied. Voor dit project deel uitgemaakt van de sponsorcommissie met als doel zo veel mogelijk geld binnen te halen. In de zomer van 2012 terug geweest naar het project in Tanzania om verder te bouwen aan dit project, nu als hoofdleider.

Ik ben

een teamplayer, betrokken, gericht op verbetering.

Ik wil

als leider van een technische team strategisch en tactisch sturing geven. Tevens externe contacten onderhouden en bezoeken.

Ik kan

uit mezelf zaken snel en serieus oppakken. Doe dit serieus en vanuit “ownership”.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.