Project leider Maintenance Engineer | Commissioning

  • Commissioning, Maintenance, Proces engineer, Projectengineer, Projectleider, Servicecoordinator
Master of Science in management, General Management (Nyenrode Business Universiteit) | Technische bedrijfskunde (NHL) | Havo | 12 jaar werkervaring | geboortejaar 1984 | woonplaats: regio Lemmer | Resume 4601481

Omschrijving kandidaat

Deze werktuigbouwkundige + hbo technisch bedrijfskundige is gestart als technisch sales engineer. Vervolgens doorgegroeid naar  accountmanager tot nu de rechterhand van de DGA. Hier is hij verantwoordelijk voor nagenoeg de gehele technische bedrijfsvoering. Deze brede functie ambieert hij ook weer in combinatie met externe contacten.

Projecten en Werkzaamheden

Projectengineer

Samenstellen en aanvragen van het investeringsbudget van investering en of verbeterprojecten. Na interne goedkeur van de budgetaanvraag verantwoordelijk voor de uitvoering en oplevering naar productie.

Projectleider

  • Verantwoordelijk voor diverse investeringsprojecten vanaf de interne aanvraag tot aan de oplevering. Deze investeringsprojecten worden gedefinieerd vanuit een interne verbeterbehoefte.
  • Vanaf de pre-engineeringsfase verantwoordelijk voor het ontwerp en de leveranciersselectie van een nieuw te plaatsen warmtewisselaar met bijbehorend leidingwerk en appendages.
  • Vervanging bij vertrekkend project manager. In deze rol lag de nadruk op bewaken van de voortgang van het ontwerp en de bouw van diffusie ovens voor zonnecellen en halfgeleiders.
  • Het realiseren van het door de klant gewenste proces. De hoofdtaak is zorgen dat het project op tijd, binnen budget en met de beoogde kwaliteit wordt afgerond. Enkele andere taken zijn; het opstellen van een P&ID, het verzorgen van de interne opdracht naar de engineeringafdeling en het selecteren en aansturen van onderaannemers en tijdens installatie het aansturen van de commissioning engineers.
  • Zorg dragen voor een succesvol verloop van projecten vanaf de overdracht tot de oplevering. Enkele taken van deze functie zijn het onderhouden van het klantcontact gedurende het hele project, het aansturen van de engineering- en productieafdeling, zorgen voor de documentenstroom richting de opdrachtgever en het inkopen van materialen die benodigd zijn voor de productie. Dit alles met als doel het project tijdig, binnen budget en met de gewenste kwaliteit af te leveren bij de klant.

Systems engineer, Manager projectbeheersing

Het inrichten van de projectprocessen en zorg dragen voor de naleving daarvan. Kerntaken zijn het bepalen van de verificatie en validatie strategie om aan de eisen uit het contract te voldoen. Het verstrekken van de correcte uitgangspunten voor het ontwerp en realisatie en er voor zorgen dat deze informatie op de juiste wijze behandeld en nageleefd wordt, zodat het project van ontwerp tot oplevering goed verloopt.

Projectcoordinator

Het leiden van projecten voor de installatie en levering van vuurvaste materialen in industriële toepassingen voor diverse voornamelijk internationale klanten. De focus van deze functie lag voor de start van de installatiewerkzaamheden op het aansturen van de engineeringafdeling, het zorgen voor een correcte en tijdige levering van de te installeren materialen en het selecteren en coördineren van onderaannemers. Gedurende de realisatie lag de focus op het bewaken van de kwaliteit, voortgang en het budget.

Nevenactiviteiten

Actief vrijwilliger bij watersportvereniging waaronder lid van 2 commissies; 1 organiseert jaarlijks twee zeilevenementen voor ongeveer 60 skûtsjes en 40 aken waar hij tevens de rol van wedstrijdleider vervult. De andere commissie is de Skûtsje commissie. Deze commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de 2 wedstrijden die tijdens het SKS kampioenschap worden gevaren.

Ik ben

creatief, oplossingsgericht, motivator

Ik wil

projecten uitvoeren, investerings- en budget aanvragen regelen, coördineren en regelen.

Ik kan

mensen in beweging krijgen door mijn enthousiasme. Breed betrokken zijn in een project. Van aanvraag tot oplevering.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.