Selfmade allround Projectleider

 • Projectengineer, Projectleider, Technisch Sales Engineer
Resumenr: 4599498
Woonplaats:Regio Leeuwarden
Opleiding: HTS Werktuigbouw,Havo
Trainingen: Projectmanagement,PTC Pro/Engineer
Relevante werkervaring: 13 jaar

Omschrijving kandidaat

Gestart als werkvoorbereider, tekenaar en begeleider van diverse speciale complexe voertuigen, machines, apparaten en projecten.  Momenteel stuurt hij als Projectleider monteurs en toeleveranciers aan en voert hij overleggen met opdrachtgevers, onderaannemers en keuringsinstanties. Doet de planning en inkoop van project specifieke materialen en diensten. Denkt mee met innovatieve concepten t.a.v. uniek koolstof composiet sandwich opbouw. Inventarisatie kritische bevestigingen, materiaal- en verbindingsproeven, sterkteberekeningen, prototypebouw en crashtesten. Zijn multidisciplinaire projecten variëren tussen de € 80.000,- en € 4,5 mln. met een team variërend van 2 tot 20 personen. Zoekt een functie als Projectleider of Technisch Sales Coördinator (Productmanager) binnen de Maritiem, Automotive, Machinebouw of Duurzame energie en Domotica.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

Bevoegd

 • Uitvoeren van diverse overleggen met projectteams, opdrachtgevers, onderaannemers en keuringsinstanties. Zelfstandig besluiten nemen op basis van bestek en klantwensen. Inkopen project specifieke materialen en diensten. Bijsturen in planning of uitvoering indien noodzakelijk. Oplevering van het gehele project aan de klant.

Verantwoordelijk

 • Zelfstandig zorgdragen voor de realisatie van meerdere projecten in het bedrijf die vallen binnen de besteks-, kwaliteitseisen, planning en werkbegroting. Bewaken van de voortgang en gemaakte kosten gedurende de projectuitvoering. Aansturen van de inkoop van (project specifieke) materialen en diensten. Begeleiden van de productieplanning en assemblage. Uitvoeren van een eindcontrole en een in- of externe oplevering overdracht aan de klant.

Taken

 • Opstellen en beheren van de projectplanning
 • Realisatie project met controle op voortgang, kwaliteit en kosten
 • Aansturen projectorganisatie (werkvoorbereiding, logistiek en productie)
 • Ontwerpen / beoordelen productietekeningen / schema’s (voor in- en externe productie)
 • Primair aanspreekpunt naar de interne en externe klanten voor de projecten
 • Opstellen besprekingsverslagen en meer- en minderwerkzaamheden (calculatie)
 • Afstemming en inkoop project specifieke materialen, deelfabricaten en diensten
 • Opstellen instructies / handboeken
 • Eindcontrole en oplevering aan klant
 • Instructie geven aan eindgebruikers

Ik ben

een creatieve ingenieur, met een kritisch oog voor detail en afwerking. Dit wil ik graag toepassen in een gevarieerde en boeiende functie met verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden. Hierbinnen wil ik, zelfstandig of in teamverband, mij verder kunnen ontwikkelen en een toegevoegde waarde zijn of leveren.

Ik wil

meedenken met de klant om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen van een vraagstuk en dit met succes en het liefst zo duurzaam mogelijk op te leveren. Graag in contact zijn met interne en externe klanten en leveranciers. Mijn kennis delen en verbreden om gezamenlijk het beste resultaat te behalen. Werken voor een organisatie met een Wij-cultuur met aandacht voor elkaar.

Ik kan

met mijn expertise en empathisch vermogen luisteren naar de behoefte van mijn klanten en projecten met een positief resultaat afronden. Snel dingen eigen maken en overzien om eventueel tijdig in te grijpen als dat nodig is.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.