Lead QC Engineering

 • Hoofd QC, KAM, Kwaliteitscoordinator, Lascoordinator, Lasinspecteur
Resumenr: 4599390
Woonplaats: Regio Sneek
Opleiding: HBO Werktuigbouwkunde, HBO Human Technology, Havo   
Trainingen: International Welding Technologist,(IWT),VTW2 (visueel las inspecteur),Nace (coating professional),Engels
Automatisering: Autocad,Inventor,SolidWorks
Relevante werkervaring: 10 jaar

Omschrijving kandidaat

Deze zeer communicatieve oplossingsgerichte techneut is tijdens en na zijn opleiding gestart als Projectingenieur binnen het kenniscentrum van de NHL. Betrokken bij innovatieve projecten zoals de zonnebotenrace. Elektrisch varen en licht gewicht composietbouw met vacuüm injectie. Momenteel werkt hij bijna 7 jaar binnen de zware machinebouw  inclusief hoogstaande en complexe lastechnieken. Doorgegroeid van Design Engineer, naar QC-engineer tot Afdelingshoofd QC en Resposible Welding Coördinator (RWC). Verantwoordelijk voor vastleggen, borgen, sturen van diverse kwaliteitseisen binnen en buiten de organisatie. Geeft leiding aan QC-engineers, coacht de toeleveranciers, stuurt op efficiëntie d.m.v. proces en document stroom verbeteringen. Als lastechnicus controleert hij de lastechnieken en voorschriften monitort hij wat er exact in de praktijk met de tekeningen gebeurd. Is nu nog te vaak operationeel actief en zoekt meer een leidingevende, sturende functie met meer strategie en beslissingsbevoegdheid.

Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en taken

(in chronologische volgorde van heden naar verleden)

Hoofd QC Engineering

 • Leiding geven aan de afdeling QC.
 • Verbeteringstrajecten initiëren en opvolgen.
 • Sturing op KPI’s en efficiëntie d.m.v proces en document stroom verbeteringen.
 • Certificaat registratie gekoppeld aan ERP systheem.
 • Centrale rol in coordinatie en aansturing van betrokken afdelingen. Actie: Integratie Certificaat controle en beheer in ERP systeem. Resultaat: Efficiëntie verbetering van 300% door het ontbreken van veel dubbel werk in certificaten, controle en opslag. Automatisch gegenereerde werklijsten waar mee voortgang en knelpunten sneller duidelijk worden. Hierdoor is er een snellere schakeling met als resultaat dat de productie geen stops meer heeft.

QC engineer/ Responsible Welding Coordinator (RWC).
Verantwoordelijk voor het vastleggen, borgen en sturen van de diverse kwaliteitseisen binnen en buiten de organisatie.

Nevenactiviteiten / hobby’s

 • Restaureren/renoveren skûtsjes en wedstrijdschepen
 • Lid technische commissie Valkenklasse
 • Zeiltrainer
 • Wedstrijdzeilen
 • Roeien
 • Techniek

Ik ben

Oplossingsgericht: In een grote staal constructie kunnen altijd afwijkingen voorkomen of reparaties nodig zijn die niet zijn voorzien. Als dit ontstaat maak ik een plan waar de gehele organisatie achter staat. Als wij overtuigd zijn dat het zo kan is het zo snel en duidelijk mogelijk met de klant als 3de partij communiceren zodat de oplossing door deze partijen ondersteund worden.

Proces overstijgend denken: Voorstel en realisatie om diverse project gerelateerde documenten en werk methoden naar een afdelings of bedrijfs breed werk niveau te trekken. Inrichting en gebruik van ERP systeem ook naar QC afdeling trekken i.v.m verwerking van Purchase orders op certificaat niveau.

Motivator: In aantal gevallen de mindset van betrokken partijen weten te veranderen. Van dat kan niet, tot dat gaan we klaar maken. Vaak in situaties waar hoge tijds en prestatie druk is. Duidelijke prioritering in bij en hoofdzaken.

Ik wil

vrijheid in functie, eigen verantwoordelijkheid, beslissingsbevoegdheid. Vertrouwen krijgen en nemen. Meer strategisch sparren en samenwerken. Een lijnfunctie als leider van een team binnen ontwikkeling en techniek. Denk aan duurzaamheid (zonne-energie, elektrisch) en componentenbouw.

Ik kan

zowel strategisch als tactisch denken, handelen en communiceren. Producten, processen en mensen veranderen en verbeteren.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.