Calculator / Sales Engineer

 • Calculator, Salesengineer
Resumenr:   4599219
Woonplaats:  Regio Sneek
Geb.jaar:    1974
Opleiding:   MTS Werktuigbouwkunde, Mechanische aandrijftechniek, Bedrijfsvoering, Elektrisch schakelen, ME10  

Omschrijving kandidaat

Deze betrokken teamplayer werkt nu 10 jaar als calculator (20%)/ sales engineer voor zijn huidige werkgever binnen de afdeling export. Bestaande uit een drietal salesmanager een aantal internationale salesagenten. Hij ontvangt de offerte aanvragen, stelt deze geheel op incl. calculatie, ontwerpen, berekenen van alle benodigde onderdelen en vraagt prijzen op bij toeleveranciers. Hij vindt het mooi om de verwachtingen uit de bestekken te halen en deze te analyseren. Waarom vindt de klant iets belangrijk en is dit wel noodzakelijk? Hij geeft een commerciële draai aan een offerte. Ondanks het feit dat hij niet een rasechte techneut is, slaat hij de juiste brug tussen techniek en sales. Zoekt een soortgelijke functie binnen een andere bedrijfsomgeving.

Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en taken

(in chronologische volgorde van heden naar verleden)

Calcualator / Salesengineer

In zijn functie is hij verantwoordelijk voor het uitwerken en berekenen van technische ontwerpen op basis van specificaties en eisen van klanten  binnen de procesindustrie. Dit vertalen naar een ontwerp en vervolgens in een offerte specificeren voor de klant. Tevens ondersteunt hij binnen het verkooptraject diverse Sales Managers en buitenlandse kantoren. Hij rapporteert rechtstreeks aan het Hoofd Verkoop Binnendienst. Werkt samen met drie andere Sales Engineers op de afdeling verkoop binnendienst en heeft overleg met de buitendienst over toepassingen en eventuele oplossingen met betrekking tot installaties.

Calculator / werkvoorbereider

 • Behandelen prijsaanvragen van klanten
 • verzamelen van de benodigde calculatie gegevens
 • opstellen van complete kostprijs begrotingen (eventueel volgens bestek)
 • Inkopen van benodigde goederen en diensten
 • zorgdragen voor planning en bewaken van de projecten
 • Offertes aanvragen bij toeleveranciers, uitbesteden werkzaamheden
 • Meer/minderwerk uitzoeken en  behandelen
 • Budgetbewaking
 • Opnemen werkzaamheden op locatie.

Ik ben

een “out-of-the-box” denker, denk vaak een stapje verder en kom zo op andere oplossingen die niet gelijk voor de hand liggen. Oplossingsgericht, Teamplayer.

Ik wil

Vrijheid in een functie waar ik kan meedenken in verbeteringen en oplossingen.

Ik kan

goed focussen en meedenken bij de inhoudelijke technische met een duidelijke commerciële doelstelling. Werkprocessen systematiseren met een nette digitale werkwijzen. Goed ordenen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.