Embedded Software Engineer

  • Embedded, Engineer, Software Engineer
Wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen | Programmatuur: C/C++ (7 jaar), Linux (6 jaar), Python (4 jaar), MySQL, QT (C++ interface), Microsoft SQL, Redis, Azure       | Geboortejaar 1990 |  woonplaats regio Veenhuizen | Resume 10283891

Omschrijving kandidaat

Deze zeer ervaren, communicatief sterke en gedreven embedded software engineer is zeker geen onderzoeker maar een man van de praktijk. Hij kan goed luisteren en meedenken, iemand die graag doorpakt, meters maakt en analytisch is. Tegelijk vindt hij het leuk om nieuwe technologieën te bestuderen en trends te volgen.
Heeft een afgeronde opleiding Technische Wiskunde aan de RUG. Hierin zaten modules als Embedded Software, Programmeren, Security, Analytisch Vermogen, Statistiek, Dynamische Systemen, Software communicatie, Signaalverwerking en frequenties maar ook algoritmes. Vanuit de praktijk is hij bekend met Linux, Micro controllers QT, IoT systemen, AI, Deep Learning, Meet- en regeltechniek, bluetooth en wifi aansturingen t.a.v. machines en apparaten. Zo heeft hij o.a. ervaring binnen de duurzame installaties zoals de data aansturing en programmeren / optimaliseren van laadpalen maar ook ketels, machines en apparaten. Zoekt een vrije, zelfstandige functie met beslissingsbevoegdheid waar hij oplossingen kan bedenken/testen voor klanten of een eigen product bij zijn werkgever. De inbedrijfstelling en assemblage kan hij tevens faciliteren. Wil meer betrokkenheid bij het eind product en korte lijnen met stakeholders (klanten, toeleveranciers) . De laatste zes jaar is hij gedetacheerd geweest voor zeer complexe, innovatieve projecten. Zoekt nu een vrije, zelfstandige functie als Embedded (system) Software Engineer bij één vaste werkgever met korte lijnen.

Ervaringen

Embedded Software Engineer 

  • Firmware voor een laadpaal, de lokale bewaking en slimme energie verdeling van een laadplein op basis CAN en Ethernet. (C, Mbed TLS, CAN, FNET)

Bouwer en verkoper van AC en DC laadpalen, ze hebben wereldwijd zo’n 100.000 oplaadpunten. De controller van de laadpaal hebben ze zelf ontwikkeld en bezitten inmiddels drie verschillende controllers: de gele module (embedded linux), EVC4 (LPC1768) en de EVC5 (LPC43S37). Nadat de originele auteur van de firmware uit beeld verdween, bleek de code niet van hoge kwaliteit te zijn, waardoor het oplossen van de kleinste bugs een enorm probleem was. Het bedrijf heeft daarom besloten de software te herschrijven. Ik ben bij het project aangehaakt toen de Linux module bijna herschreven was.

Ik draaide mee als ontwikkelaar in een klein team van drie ontwikkelaars en was verantwoordelijk voor een groot deel van de portering van de Linux software terug naar de EVC4 / EVC5. Ik heb de bootloader gereworked en hier een ECDSA check aan toegevoegd. Daarnaast heb ik voor Ecotap de een “grid” ontworpen en geïmplementeerd. Een grid is een cluster van een aantal laadpalen die samen een bepaald maximum amperage delen. De grid-master verdeeld dan de beschikbare amperes over zijn slaves rekeninghoudend met alle zekeringen en maximale amperages. Tot slot heb ik gewerkt aan de DC snelladers. In tegenstelling tot AC palen, communiceren DC palen via een powerline-communicatie module met de auto. Ik heb benodigde routines geïmplementeerd om de SLAC procedure te doorlopen en V2G berichten uit te wisselen met de auto conform de de ISO15118 / DIN70121 standaarden. Vervolgens heb ik dit geïntegreerd met de rest van het systeem.

  • Implementatie en aanpassing software voor de control-unit van een budget combi-ketel en een
    elektrische variant (C++, Python)
  • Firmware voor een Iot Gateway en bluetooth sensor, het opzetten van de bootloader, secure firmware-update en integratie met AWS. (C++, FreeRTOS, mbedtls, LWIP)
  •  Beademings-monitor op basis van een bestaand product. (C)
  • Interfacen met / regelijng schrijven voor een Deditec optocoupler en een Vacon converter voor een Baterij management systeem. (Linux, C#, .NetCore)
  • Refactoren en porteren van bestaande software naar een nieuwe PCB’s, en de integratie met Azure IotHub. (C, Mbed TLS, CAN)
  • Ontsluiten van de energie flexibiliteit naar de cloud, voor een koelhuis en een Hoppecke laadstation. (Python)
  • Opzetten van een cloud-interface naar de proeftuin in Heerhugowaard, de billing calculatie van de vergoeding die de deelnemers van deze proeftuin ontvingen. (Python, C#, Redis, Azure)

Ik ben

nieuwsgierig; Ons team werd gevraagd een sturing te maken voor een elektrische ketel. Deze had, in
tegenstelling tot voorgaande modellen, een discrete sturing. Huidige algoritmes werkten hier niet voor en moesten worden aangepast. Ik heb me buiten het werk om verdiept in Matlab Simulink en de bijbehorende control theorie, zodat ik dit probleem kon moduleren. En dit vervolgens met succes toegepast.

Gedreven; Ik stel hoge doelen aan wat ik wil bereiken. Voor hetzelfde project, het team in Tsjechië die verantwoordelijk was voor het eindproduct. Zij wilden graag zo snel mogelijk een prototype (van de software).
Onze planning bleek erg ruim, ik heb deze ruimte gebruikt om flink door te pakken en ruimschoots voor de deadline het prototype op te leveren.

Behulpzaam; Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s vooruit kunnen en niet geblokkeerd worden. Dat
ze de vrijheid voelen om iets te vragen. Vooral vragen vanuit andere teams vind ik erg belangrijk.
Dit geeft mij ook inzicht in waar men tegen aan loopt, zodat ik in de toekomst beter kan
inspelen op hun wensen.

Ik wil

Naast projectbegeleiding nu ook weer een stuk software engineering doen. Hardware schema’s tekenen, software ontwerp, elektrodynamica. Een organisatie met korte lijnen en waar hij mede beslissingsbevoegd is

Ik kan

de meest innovatieve creatieve (preventieve) oplossingen bedenken, nieuwe toepassingen van bestaande en nieuwe producten ontwerpen/programmeren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.