(aftersales) Commercieel Technisch Adviseur | Hygiëne | Kwaliteit | export certificaten

 • accountmanager, Aftersales, Chemische technologie, Kwaliteitscoordinator, Procestechnologie, Procesverbeteraar, Technisch coordinator, Technisch Sales Support
HBO Levensmiddelentechnologie | Havo | Trainingen: BTSF ( Better Training for Safer Food) | kwaliteitsmanagement, Integrale kwaliteitszorg en duurzaamheid | Geb.jaar 1976 | woonplaats: regio Leeuwarden | Resume 10235228

Omschrijving kandidaat

Deze HBO’er levensmiddelentechnologie weet exact waar bedrijven aan moeten voldoen als het gaat om voedselveiligheid, hygienerichtlijnen (EEG), keuringen, certificeringen, exportdocumenten, kwaliteitsinrichting en  handhaving. Hij kan bedrijven adviseren welke technieken en tools ze het beste kunnen gebruiken voor het produceren van een nieuw product. Tevens welke verschillende toepassingen van grondstoffen gebruikt kunnen worden en welke productverhoudingen. Geeft exportcertificaten af en kan verdienmodellen creëren waar kansen liggen voor bedrijven. Denk aan controle van beschermende producten en introductie nieuwe producten. Als keurmeester heeft hij de laatste periode aan de andere kant van de tafel gefunctioneerd. Zoekt het nu in het bedrijfsleven waar commerciële resultaten behaald moeten worden. Deze kandidaat is breed inzetbaar in Aftersales, klantadvisering, kwaliteit, duurzaamheid, technologische ondersteuning en een makelaarsrol als bemiddelaar tussen wetgeving/handhaving en bedrijfsleven. Zoekt een vrije functie bijvoorkeur in een buitendienstfunctie met externe contacten.

Projecten en Werkzaamheden

Keurmeester en adviseur

Ondermeer verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles  bij kaasmakers en zuivelbedrijven. Denk aan monsterselectie, monsterneming, keuring, gewichtscontrole en controle op verpakkingen ten aanzien van de LKW (landbouwkwaliteitswet) en Warenwet. Uit deze controles kunnen afleververboden opgelegd worden en/of gezondheidscertificaten afgegeven worden. Deze bevindingen in geval van afleververboden  worden gerapporteerd en besproken met het management van het betreffende bedrijf.  Daarnaast het uitvoeren van  audits volgens de hygiënerichtlijn Vo 853/2004 en inspecties volgens de verordening bijproducten bij o.a. zuivelbedrijven. Naast deze controles voert hij audits uit t.b.v. landbouwkwaliteitswet verordening 1151/2012, BGA en BOB.

Proces & Productontwikkeling

 • Het verlenen van service aan interne en externe klanten van de onderzochte chemische bepalingen. Daarnaast, op de afdeling van proces en productontwikkeling, het ontwikkelen van nieuwe processen en producten.
 • Het maken en versturen van productspecificaties voor klanten en het verrichten van diverse werkzaamheden in de productie ruimte.
 • Onderzoek verricht naar de indroogverliezen van kaas. Als chemisch en bacteriologisch laborant onder andere het af-standaardiseren van kaasmelk en uit uitvoeren van kleine projecten waaronder het in kaart brengen van de soorten uitval aan kaas en de oorzaken daarvan.

  Ik ben

  Commercieel/klantgericht, technisch goed onderlegd omtrent wet- en regelgeving en advisering hierin ten gunste van bedrijven

  Ik wil

  bedrijven adviseren omtrent mogelijkheden en kansen zich te onderscheiden in kwaliteit en procesverbetering.  Een commerciële makelaarsrol vervullen voor bedrijven t.o.v. overheidshandhavers en keuringsinstanties.

  Ik kan

  zowel tactisch als strategisch opereren maar ook optreden als lobbyist bij overheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.