Hoe krijg je een momenteel een lastige technische vacature ingevuld?

Het bedrijfsleven maar ook de schaarse hoog opgeleide technici hebben behoefte aan iemand die de markt door en door kent.

Als Technisch Recruiter, Headhunter is David Toering nu 13 jaar actief in Noord-Nederland. Hij weet wat er speelt. “Latent oriënterenden verbinden met latente bedrijfsvraagstukken zoals vacatures. Adviseren aan de voorzijde in conceptfase zodat er een maatwerkprofiel ontstaat voor de sollicitant”, zegt Toering.

“Veel hoogopgeleide technisch specialisten vinden het moeilijk om zichzelf goed te profileren”

Deze latent oriënterende technici & leidinggevenden hebben nagenoeg allemaal een vaste baan en nemen vaak niet de tijd om zich te oriënteren en te solliciteren. “Jezelf profileren is bovendien ook niet altijd even makkelijk. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Mijn gesprekken neigen bijna naar jobcoaching”, aldus David.  Hij stelt altijd de vraag: “Hoelang is het geleden dat je iets voor een eerste keer hebt gedaan”. Dan valt er een stilte met de nodige emoties. Het antwoord blijkt dan: ‘al jaren geleden’. Deze gesprekken zijn een kosteloze service die de technisch oriënterenden vaak waarderen in de vorm van een exclusief gesprek met Talentplatvorm. “Onze technici en leidinggevende vinden het prettig dat er een partij is die ze hierin helpt en tegelijk alles over een bepaalde interne bedrijfscultuur kan vertellen. Iets wat je aan de buitenkant niet ziet, maar wel zeer belangrijk is voordat je een vaste baan opzegt voor een nieuwe uitdaging. Ik geef altijd het advies mee: “Solliciteer eerst op een bedrijfscultuur en vervolgens op een vacature”.

De laatste jaren heeft Talentplatvorm een track & tracesysteem opgebouwd zodat ze weten hoe de juiste techneut te vinden, te verbinden en te binden. “Het is een kleine wereld die techniek heet. Een soort levende stoelendans”, noemt Toering.  Zo heeft hij 10 jaar geleden een projectleider geplaatst die zich onlangs weer heeft gemeld ter oriëntatie op een andere baan. Inmiddels heeft David hem weer mogen helpen aan een nieuwe uitdaging. Zo zie je ook dat een vriend, studiegenoot, familielid van de geplaatste kandidaat zich dan ook weer meldt. “Referal recruitment en ons eigen opgebouwde talentpool, zijn de belangrijkste instrumenten voor het vinden en verbinden van persoonlijkheden met bedrijfsculturen.  Het is mijn grootste uitdaging en passie om mensen weer gelukkig te maken.”