Vragen rondom privacy

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Wij zullen deze bewaren in onze database, zodat de consultants van Talentplatvorm deze kunnen raadplegen voor hun lopende en nieuwe procedures. Wij zullen jouw gegevens nooit, zonder je toestemming, voorleggen aan onze opdrachtgevers.
Je solliciteert bij Talentplatvorm via een beveiligde website en vult eenmalig je gegevens in. Bij een volgende sollicitatie log je met jouw emailadres en zelfgekozen wachtwoord opnieuw in op deze beveiligde website. Je kunt jouw gegevens dan inzien, eventueel aanpassen en voorzien van jouw gerichte motivatie, opnieuw solliciteren.

Hanteert Talentplatvorm de sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP)?

Ja. De NVP-sollicitatiecode bevat basisregels die werkgevers en bemiddelingsbureaus in acht behoren te nemen bij de werving en selectie ter invulling van vacatures. De code is chronologisch opgebouwd vanaf het ontstaan van de vacature tot aan de aanstelling.
Eerlijkheid is een groot goed in de code. Zowel van de kant van de werkgever/bemiddelaar als van de kandidaat.
Klik hier voor de NVP sollicitatiecode: dé gedragscode voor werving en selectie. Daarnaast volgen we de richtlijnen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

Is mijn sollicitatie aangekomen?

Bij een sollicitatie via onze website ontvang je direct automatisch een ontvangstbevestiging per e-mail. Als je geen bevestiging ontvangt, raden we je aan om jouw reactie en gegevens per e-mail te verzenden via info@talentplatvorm.nl

Bij een sollicitatie via een e-mailbericht verzenden wij gemiddeld binnen 1 á 2 werkdagen een ontvangstbevestiging per e-mail. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een bericht via info@talentplatvorm.nl of neem contact op met onze afdeling support via telefoonnummer 0512 20 20 08.

Wat is de werkwijze voor mij als kandidaat?

Onze werkwijze is helder

Reageer direct via een actuele vacature die je interessant vindt of laat jouw gegevens bij ons achter via een open inschrijving. Wij informeren je dan direct over de mogelijkheden op korte of langere termijn. Op het moment dat deze mogelijkheden concreet zijn of kunnen worden, nodigen wij je graag uit voor een gesprek met een van onze Consultants. Dit gesprek vindt plaats op ons kantoor in Drachten of in overleg met jou op één een van onze andere vertrouwde locaties in Nederland.

Wanneer wij een passende vacature in bemiddeling hebben waar jij enthousiast over bent en waarvan wij beiden verwachten dat er een grote kans van slagen is, stellen wij je voor aan onze opdrachtgever en begeleiden wij je graag tijdens de procedure. Indien de kansen op korte termijn onvoldoende aansluiten, houden wij de mogelijkheden nauwlettend voor je in de gaten en informeren wij je zodra er passende functies vacant zijn.

Heb je ervaring in de techniek en ben je op zoek naar vacatures in de techniek dan is de kans groot dat wij iets voor je kunnen beteken. Zorg er dus voor dat wij je kennen en schrijf je in!

Waar vind ik informatie over cao's binnen de techniek?

Binnen de techniek zijn meerdere CAO’s van toepassing. Onder welke CAO jij valt is veelal afhankelijk van welke branche en bij welke werkgever je werkzaam bent. Iedere branche heeft zo haar eigen regels. Sommige (grote) werkgevers hebben een eigen CAO. Zo heb je een cao voor de kleinmetaal en de grootmetaal maar ook voor de zuivel. 

Zijn er voor mij als kandidaat kosten verbonden aan bemiddeling door Talentplatvorm vindt & verbindt talent?

Aan onze dienstverlening zijn voor kandidaten geen kosten verbonden. Wij bemiddelen tussen het talent en onze opdrachtgevers in de techniek. Bij een succesvolle bemiddeling komt de kandidaat / het talent rechtstreeks bij onze opdrachtgever in dienst.

Wat is mijn wachtwoord?

Je bent al ingeschreven bij Talentplatvorm maar niet (meer) in het bezit van jouw wachtwoord? Zo ontvang je in een paar minuten jouw wachtwoord per e-mail: 

  1. Ga naar onze inlogpagina
  2. Vul rechtsonder jouw e-mailadres in.
  3. Klik op ‘Verstuur mijn wachtwoord’.

Met jouw persoonlijke wachtwoord is het mogelijk om online je gegevens te beheren, bijwerken en te solliciteren op vacatures.

Kan ik bij Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent komen werken?

Talentplatvorm is een groeiende organisatie. Op onze eigen site vind je informatie over Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent. 

Hoe lang bestaat Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent ?

Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent is opgericht op 1 januari 2014 door David Toering. Zijn kennis en expertise van het vak heeft hij afgelopen 10 jaar opgedaan in de werving & selectie bij een headhuntingsorganisatie. Binnen 5 jaar wil Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent kwalitatief het beste werving & selectiebureau zijn van Noord Nederland dat zich specialiseert in talentvolle technici & leidinggevenden.  

Wie werken er bij Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent ?

Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent wordt gedragen door een team van gedreven partners dat met veel energie en betrokkenheid de juiste ‘match’ maakt tussen kandidaten en bedrijven. Onze Recruiters worden ondersteund door de afdeling Advisering, Training, Testen en interim Recruitment. Voor elke afdeling werken wij met een vaste ervaren partner die jaren ervaring hebben in hun vak. 

Waar is Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent ?

Het hoofdkantoor van Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent is gevestigd in Drachten, centraal gelegen voor Friesland, Groningen en Drenthe maar ook de kop van Overijssel. Wij zijn gevestigd in het voormalige pand van de Frieslandbank in hartje Drachten. Het centrale busstation met rechtstreekse lijnverbindingen naar Leeuwarden, Groningen, Heerenveen, Assen, Emmen, Bolsward, Sneek. De ligging van onze vestigingsplaats is erg aantrekkelijk te bereiken voor sollicitanten / talenten maar ook voor opdrachtgevers die discreet en anoniem met ons van gedachten willen wisselen. De vacatures en technische gerelateerde opdrachtgevers / bedrijven waarvoor wij bemiddelen, bevinden zich in Friesland, Groningen, Drenthe maar in de kop van Overijssel zoals Steenwijk en Meppel. Als er concrete mogelijkheden zijn, nodigen wij je graag uit voor een gesprek. Dit gesprek vindt veelal plaats op ons hoofdkantoor in Drachten. De overige locaties zijn de vestigingen van onze partners. Voor meer contactgegevens ga je naar onze contactpagina .

Hoe kies je een werving- en selectiebureau?

Als je de volgende uitgangspunten toepast, is de keuze van een werving- en selectiebureau niet moeilijk:

Specialisatie
Kies een werving en selectiebureau dat gespecialiseerd is zoals in ons geval een intermediair in techniek of in het algemeen jouw vakgebied of jouw branche! De kans dat je door een dergelijk bureau de ideale baan vindt is vele malen groter dan dat je jouw tijd besteedt aan een intermediair dat een enkele keer een vacature voor je in bemiddeling heeft. Het voordeel van dit type intermediairs / bureaus is tevens dat zij de functies en de branche kennen en dus kunnen inschatten of je binnen het profiel en de cultuur van een onderneming past. Daarnaast zijn zij ook bekend met de salarissen in de branche en binnen jouw vakgebied.

Controle werving- en selectiebureau
Controleer of het bureau ook werkelijk de opdracht heeft om voor betreffend bedrijf te werken. Sommige bureaus gebruiken jouw (prachtige) CV om bij een bedrijf binnen te komen! Een aantal bureaus maakt gebruik van een zogenaamde matchmail waarin kandidaten anoniem worden voorgesteld aan meerdere opdrachtgevers. Hierdoor heb je de mogelijkheid om makkelijk onder de aandacht te komen van meerdere bedrijven. Je kunt hier zonder problemen gebruik van maken mits het bureau dit eerst met jou afstemt!

Mogelijkheden, werkgever en vacatures
Vraag om welke opdrachtgever het gaat wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek met het werving en selectiebureau voor een specifieke vacature. Hiermee voorkom je dat je op een vacature solliciteert waar je misschien al eens op gesolliciteerd hebt bij de werkgever zelf. Bespreek met een bureau, liefst al voordat je aan tafel gaat, of zij meer voor je kunnen betekenen dan de sollicitatie voor die ene vacature. Hiermee toets je de specialisatie van het bureau en kun je besluiten of je het de moeite waard vindt om er tijd in te steken.

Teken geen overeenkomsten
Teken geen overeenkomsten met een werving- en selectiebureau waarin zij jou verplichten om alleen met hen in zee te gaan! Je bepaalt zelf met welk bureau jij wilt samenwerken. Hierin heb je de vrijheid om te wisselen wanneer jij dat wilt!

Verwachtingen werving en selectiebureau
Weet wat je kunt verwachten van een werving en selectiebureau. Zij zijn er om meerdere partijen te dienen: de kandidaat en de opdrachtgever. Een goed bureau is op zoek naar de juiste match tussen beiden. Verwacht niet dat een werving en selectiebureau met je in gesprek gaat als je niet binnen het profiel van de vacatures past die het bureau met regelmaat in bemiddeling heeft. Het heeft immers voor beide partijen alleen zin om in gesprek te gaan als er ook kansen zijn of in de toekomst kunnen ontstaan.

Advies 
Een goed werving- en selectiebureau kenmerkt zich door goed te luisteren naar jouw wensen en eisen en jou op basis van die wensen en eisen te adviseren. Zij kunnen je helpen om onder de aandacht te komen van verschillende potentiele werkgevers binnen jouw branche en/of vakgebied. Het gaat om jouw toekomst en een goed werving en selectiebureau neemt deze als uitgangspunt!

Hoe werkt een inschrijving met mijn cv?

Door het uploaden van jouw cv wordt deze automatisch ingelezen en overgenomen in de inschrijfgegevens. Met één druk op de knop zet je jouw gegevens, zoals werkervaring en opleiding, zo over naar ons online sollicitatieformulier. Wil jij je direct inschrijven door je cv te uploaden? Klik hier

Zijn alle vacatures actueel en in bemiddeling bij Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent ?

Ja, alle vacatures waarvoor Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent bemiddelt zijn actueel en wij werven & selecteren altijd in opdracht van organisaties in de techniek zoals de machinebouw en apparatenbouw, offshore, ingenieursbureaus, productiebedrijven maar ook bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, waar wij mee samenwerken. Op onze website vind je géén vervulde vacatures of zogenaamde ‘spookvacatures’.

Waarom worden de namen van de werkgevers niet genoemd in de vacatures?

De redenen hiervoor zijn uiteenlopend en verschillen per vacature. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat onze opdrachtgever vraagt om de bedrijfsnaam niet te noemen wegens vertrouwelijkheid van een vacature of dat men wil voorkomen dat er rechtstreeks bij de werkgever wordt gesolliciteerd. 
Op het moment dat je solliciteert op een vacature, kijken we of je opleiding en werkervaring aansluiten met desbetreffende functie. Als dit het geval is nemen wij persoonlijk contact met je op. Tijdens dit gesprek infomeren we je over alle in’s en out’s van de vacature en de werkgever.

Waarom kies ik als kandidaat voor Talentplatvorm Vindt & Verbindt talent ? Talent

platvorm Vindt & Verbindt talent is één van de weinige beste werving- en selectiebureaus in de techniek voor Noord Nederland. Denk aan functies van Engineer tot Technisch Directeur en van technisch inkoper tot projectmanager. Het brede vacatureaanbod biedt volop keuze voor professionals en leidinggevenden in de techniek op HBO en WO -niveau.

Onze vakkennis, ervaring, betrokkenheid en professionele werkwijze voegen onmisbare waarde toe tijdens elk werving- en selectieproces. We stellen met passie en enthousiasme alles in het werk om het ultieme doel te behalen: de beste en duurzame match tussen talentvolle technici & leidinggevenden en organisaties in de techniek.

Is mijn inschrijving aangekomen?

Bij een inschrijving via onze website ontvang je direct automatisch een ontvangstbevestiging per e-mail. Als je geen bevestiging ontvangt, raden we je aan om jouw reactie en gegevens per e-mail te verzenden via info@talentplatvorm.nl  

Bij een inschrijving via een e-mailbericht verzenden wij gemiddeld binnen 1 á 2 werkdagen een ontvangstbevestiging per e-mail. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een bericht via info@talentplatvorm.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0512 20 20 08

Hoe lang duurt het voordat ik een reactie krijg op mijn sollicitatie(s)?

Nadat je een ontvangstbevestiging hebt ontvangen, stellen we alles in het werk om, binnen enkele werkdagen, een statusupdate of reactie te geven. 

Direct na ontvangst van de sollicitatie worden je gegevens verwerkt in onze database. Daarna wordt er goed gekeken naar jouw achtergrond en gegevens. We kijken naar de aansluitingspunten tussen jouw gegevens en de vacatures bij onze opdrachtgevers.

Hoelang het exact duurt voordat we jou een terugkoppeling kunnen geven, varieert. We kunnen daarom niet precies aangeven hoelang het duurt voordat we reageren maar we kunnen wel zeggen dat we ons uiterste best doen om dit zo snel mogelijk te doen!

Heb je vragen omtrent de status van de sollicitatie(s), stuur dan een bericht via info@talentplatvorm.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0512 20 20 08

Hoe werkt een inschrijving met mijn LinkedIn profiel?

Je kunt jezelf snel en eenvoudig inschrijven door jouw LinkedIn profiel te koppelen aan jouw inschrijving. Jouw LinkedInprofiel wordt automatisch ingelezen en de gegevens worden overgenomen in jouw dossier. Met één druk op de knop zet je de gegevens als werkervaring en opleiding zo over naar ons online sollicitatieformulier. Als je jouw gegevens op je LinkedInprofiel bijwerkt, worden automatisch ook de gegevens in onze database bijgewerkt.