Technici & leidinggevenden

Hoe weet ik voordat ik solliciteer op een functie via Talentplatvorm wat de cultuur (hoe gaat het personeel met elkaar om) is van de opdrachtgever?

Als talent ben je terecht kritisch waarop je solliciteert. Vroeger legde je de focus eerst op de functie en daarna op de bedrijfscultuur. Tegenwoordig is de sfeer, cultuur binnen een bedrijf het belangrijkste. Als dit bij je past kijk je of de functie je aanspreekt. Een bedrijf ziet er aan de buitenkant vaak fantastisch uit met een nieuw pand, mooie gelikte website. Talentplatvorm kent zijn klant van binnen tot buiten en weet jou te informeren wat er speelt. Via talentplatvorm is het altijd bespreekbaar dat je eerst een periode meeloopt om een goede indruk op te doen. 

Waarom zie ik soms vacatures via werving en selectiebureaus waarbij de werkgever niet wordt vermeld?

Veel intermediairs hebben zogenaamde “spook vacatures” die daadwerkelijk niet vacant of actueel zijn. Ze hopen hiermee aantrekkelijk talent aan te trekken. Het kan ook zijn dat de vacature niet bij het bureau is neergelegd maar dat ze de vacature van de concurrentie hebben geplukt. Indien opdrachtgevers niet werken met exclusiviteit maar werken via “meezoek” opdrachten dan is het vaak een kwestie van “wie het eerst komt, die het eerst maalt”.  De sollicitant is dan vaak het dupe en wordt geïntroduceerd zonder dat hij het vooraf weet.

Zonder bedrijfsnaam weet je nog niet waar je interessante vacature speelt. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Wij informeren je tijdens een gesprek vooraf open en eerlijk waar de vacature speelt en welke cultuur er heerst bij het bedrijf.

Waarom zie ik jullie vacature ook bij andere bureaus?

Andere werving & selectiebureaus proberen vaak een graantje mee te pikken van ons in de hoop dat wij de vacature niet kunnen invullen. Ze plaatsen onze vacature ongevraagd ook op hun eigen website.

Talentplatvorm werkt op basis van exclusiviteit met zijn opdrachtgevers. Mocht dit een keer niet het geval zijn dan communiceren wij dit vooraf. Dit betekent voor jou als talent geen concurrentie van andere bureaus. Een ander bureau mag jou niet bij onze opdrachtgever introduceren. Wel zo transparant voor alle partijen.

Onze werkwijze is helder

Reageer direct via een actuele vacature die je interessant vindt of laat jouw gegevens bij ons achter via een open inschrijving. Wij informeren je dan direct over de mogelijkheden op korte of langere termijn. Op het moment dat deze mogelijkheden concreet zijn of kunnen worden, nodigen wij je graag uit voor een gesprek met een van onze Consultants. Dit gesprek vindt plaats op ons kantoor in Drachten of in overleg met jou op één een van onze andere vertrouwde locaties in Nederland.

Wanneer wij een passende vacature in bemiddeling hebben waar jij enthousiast over bent en waarvan wij beiden verwachten dat er een grote kans van slagen is, stellen wij je voor aan onze opdrachtgever en begeleiden wij je graag tijdens de procedure. Indien de kansen op korte termijn onvoldoende aansluiten, houden wij de mogelijkheden nauwlettend voor je in de gaten en informeren wij je zodra er passende functies vacant zijn.

Heb je ervaring in de techniek en ben je op zoek naar vacatures in de techniek dan is de kans groot dat wij iets voor je kunnen beteken. Zorg er dus voor dat wij je kennen en schrijf je in!

Ik heb een vaste baan maar ben mij aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt. In hoeverre kan ik discreet solliciteren bij Talentplatvorm, zonder dat mijn werkgever op de hoogte is? Worden mijn gegevens vertrouwelijk behandeld?

Je solliciteert via Talentplatvorm met een eigen kantoor in Drachten. Onze gesprekken vinden plaats op ons eigen kantoor. Geen gesprekken in een openbare ruimte van een horeca gelegenheid waar iedereen je ziet zitten en de kans op herkenning vele malen groter is.  Het gehele sollicitatieproces van eerste kennismaking tot aanname door onze opdrachtgever verloopt volledig vertrouwelijk en discreet.

Wij weten maar al te goed dat de lijnen tussen diverse technische bedrijven nogal kort zijn en gevoelig kunnen liggen. Oud collega’s zijn wellicht werkzaam bij je toekomstige werkgever of beide bedrijven werken misschien samen. Zelf hoef je de stap niet te zetten om rechtstreeks te solliciteren bij deze opdrachtgever. Talentplatvorm regelt het voor je met 100% discretie en indien gewenst anonieme introductie.

Wat krijg ik als ik een goede vacature aanlever, die vervolgens ook wordt ingevuld door Talenplatvorm?

Talentplatvorm kent, dankzij vele jaren ervaring, in principe de gehele markt van bedrijven die technisch specialisten zoeken. Nu kan het zijn dat een vacature niet op ons pad komt.  Mocht je een interessante vacature tegenkomen die niet op onze website staat en niet bij ons bekend is, geef deze aan ons door. Bij invulling van de vacature ontvang jij een interessante incentive.

Dit geldt ook voor het introduceren van een geschikte kandidaat op één van onze vacatures die nog niet bij Talentplatvorm bekend is. Bij plaatsing van dit talent ontvang jij een interessante incentive.

Hoe voorkom ik dat ik voor niets solliciteer en speciaal naar jullie kom terwijl een vacature niet bestaat of al is ingevuld?

Talentplatvorm heeft altijd concrete en vacante vacatures. Wij laten je niet speciaal langskomen terwijl we niets concreets hebben. Mocht een vacature toch onverwachts ingevuld zijn door Talentplatvorm dan informeren wij je altijd ruim van te voren. 

Ik wil als volwaardige collega gezien worden bij een nieuwe werkgever i.p.v. na een kortstondig project weer te moeten vertrekken. Hoe kan Talentplatvorm hier voor zorgen?

Talentplatvorm bemiddelt puur voor vaste functies en is geen uitzend- en/of detacheringsbureau. Als nieuw aangenomen talent wordt jij als volwaardig gezien door je andere collega’s. Het betreft immers geen tijdelijk project om vervolgens weer te moeten opstappen. 

Ik zit al een tijd op de zogenaamde bank van een detacheringsbureau omdat ze geen werk voor mij hebben. Dit terwijl ze mij vooraf gouden bergen hebben beloofd. Ik wil graag vertrekken maar ik moet blijven omdat ik een jaarcontract heb getekend. Hoe werkt dit bij Talentplatvorm?

Talent wordt vaak met veel geschepte verwachtingen binnen gehaald bij een uitzend-/detacheringsbureau. Je bent blij dat je een baan hebt met een leuk salaris. Later blijkt dat ze nog geen geschikte uitdaging voor je hebben gevonden, zolang zit je op de zgn. wachtbank. Als je dit van tevoren had geweten had je die andere baan via Talentplatvorm wel genomen. Dit is precies de reden dat Talentplatvorm niet werkt met dergelijke detacheringsconstructies maar jou als talent rechtstreeks plaatst op contract bij de opdrachtgever. Let goed op wat je vooraf tekent. Talentplatvorm kan je helpen bij contractbespreking en salarisonderhandelingen.

Uiteindelijk heb ik een baan moeten aannemen via een detacheringsburea en moet ik met mijn eigen auto / lease auto een paar uur per dag rijden voor een baan waar ik helemaal niet op zit te wachten. Hoe had ik dit kunnen voorkomen en hoe werkt dit bij Talentplatvorm?

Geregeld spreekt Talentplatvorm talent dat al een tijd op de wachtbank zit van een ander bureau. Ze moeten uiteindelijk een baan accepteren waar ze niet 100% achter staan en wel meer dan honderd kilometers en een paar uren per dag voor moeten reizen. Bij ons is dit niet het geval. Ons advies is: lees eerst goed de kleine lettertjes voordat je een detacheringscontract tekent. Dit behoed je voor onaangename verrassingen. 

Ik word momenteel gedetacheerd bij een ander bureau maar wil graag doorgroeien bij de opdrachtgever waar ik gedetacheerd word. Is dit mogelijk?

In geval van detachering word je vaak tijdelijk ingezet bij een bedrijf. Je hebt bijvoorbeeld veel ervaring als engineer en in die functie wordt je elke keer weer ingezet bij een ander bedrijf. Het is steeds komen en gaan bij diverse bedrijven. Op zich is dit afwisselend maar het voorkomt dat je kan doorgroeien bij één opdrachtgever. Talentplatvorm plaats het talent voor een vaste baan bij één opdrachtgever. Ga een vrijblijvend gesprek met ons zodat we gezamenlijk over je wensen kunnen sparren.

Voor welke trainingen kan ik bij Talentplatvorm terecht?

Talentplatvorm geeft voor een sollicitatieprocedure ook sollicitatietrainingen en sollicitatietips. Daarnaast helpt Talentplatvorm je ook bij een salarisonderhandeling en contractbespreking. Welk salaris kun je vragen en welke overige secondaire voorwaarden zijn belangrijk.

Talentplatvorm biedt verder nog taaltrainingen (Engels, Duits, Frans, Spaans en NT2), verkooptrainingen, presentatie training en een socialmedia training.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik mijn cv ook door Talentplatvorm laten controleren / corrigeren / opstellen?

Solliciteren is normaal gesproken geen jaarlijkse bezigheid. Je cv is wellicht jaren geleden al eens opgesteld. Wij kunnen je helpen om je cv of sollicitatiebrief een frisse uitstraling te geven en dusdanig op te stellen dat je goed over komt bij een potentiele werkgever en zo een goede kans hebt om uitgenodigd te worden met als doel natuurlijk aangenomen te worden. Uit onderzoek blijkt dat binnen 5 seconden al wordt bepaald of je op de stapel komt van uitnodigen of afwijzen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat houd Interim Recruitment in bij Talentplatvorm?

Talentplatvorm bemiddelt in zzp-ers in de techniek. Dit zijn technische zelfstandigen die goed zijn in hun vak maar geen zin hebben om nieuwe opdrachten binnen te halen. Dit doet Talentplatvorm voor ze. Hiervoor vragen wij een vergoeding. Er zijn twee mogelijkeheden:

  1. Jij als ZZP-er betaalt Talentplatvorm éénmalig een bemiddelingsfee voor de nieuwe opdracht (afgezien van de duur van het traject) en de opdrachtgever betaalt ons een éénmalige fee voor de verrichte werkzaamheden door de ZZP-er. De kosten komen dan niet bij één partij te liggen maar ieder betaalt een deel.
  2. Jij als ZZP-er wordt via Talentplatvorm voor de duur van het project doorgeleend aan de onze opdrachtgever. Talentplatvorm betaalt jou het overééngekomen uurtarief en factureert dit met een marge door aan onze opdrachtgever.