nieuws-header

Drachtster Courant schrijft over Talentplatvorm

Nieuw Talentplatvorm in Drachten.

Vorig jaar schreef de Drachtster Courant over een nieuw technisch “talentplatvorm” gevestigd in Drachten. De ontwikkeling en toetreding van Talentplatvorm is een mooie aanvulling op het technische kennisplatform, waarover Drachten in de vorm van het innovatiecluster beschikt. Er is veel vraag naar en tegelijk een groot tekort aan talentvolle technici. Talentplatvorm vindt technisch specialisten en leidinggevenden en verbindt deze rechtstreeks met de mooiste bedrijfsculturen binnen de technische arbeidsmarkt in Noord Nederland.

Om goed in te spelen in de behoefte van transparantie op de arbeidsmarkt en de grote vraag naar hoog opgeleide ervaren technici is David Toering vorig jaar, vlak voor de zomervakantie, gestart met zijn bedrijf Talentplatvorm in Drachten. Er zijn namelijk twee momenten in het jaar dat mensen goed nadenken over hun carrière. In de maand januari, na de feestdagen met de nodige goede voornemens en in de maand september na de zomervakantie. Het bedrijf sluit concreet aan op de toetreding van het technische innovatiecluster Drachten, dat zich steeds meer profileert als hèt techniekplatform.

Talentplatvorm is een nieuw bedrijf, maar Toering kan bogen op 10 jaar ervaring als specialist op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie binnen de technische branche. Uniek en daardoor ‘baanbrekend’ in Noord Nederland is het hanteren en benoemen van transparante pakketprijzen. Geen langdurige inleencontracten of onaangename verrassingen achteraf. Vooraf bepalen wat je betaalt en krijgt middels rechtstreekse overname van het talent. Dit sluit goed aan bij de behoefte dat vooral technisch specialisten waarde hechten aan plezier en uitdaging in hun werk, vertrouwen in en binding willen met hun werkgever.

Middels een doordacht systeem wordt er gespeurd naar het schaarse (latent) werkzoekende technische talent dat een ander niet kent. “Latent werkzoekenden hebben een vaste baan maar spelen al een tijd met de gedachte dat ze toe zijn aan een volgende carrière stap. Verder constateren we dat eind dertigers weer terug willen vanuit de randstad naar hun ‘heitelân’. We helpen ze Friesland weer te herontdekken.

foto TalentplatvormMet trots geeft Toering toelichting op zijn logo en legt hij uit waar Talentplatvorm voor staat. “Veel organisaties zijn de laatste jaren veranderd van een piramide-structuur naar een “platte vorm” van organiseren met korte lijnen. Met de kleur blauw (betrouwbaarheid, transparantie en communicatie) richten we ons op de technisch gerelateerde doelgroep. De zwarte stippen op de blauwe platte vorm zijn mensen. Enerzijds de talentvolle technici & leidinggevenden die van links het platform op lopen en anderzijds de technische bedrijven die van rechts het podium betreden. De ‘t’ staat voor treffen, talent, techniek en Toering. Talentplatvorm vindt & verbindt beide talentgroepen met als doel een duurzame en succesvolle arbeidsrelatie aan te gaan.”

Om technische talent vervolgens te behouden moet je het talent continue blijven motiveren. Luister naar ze en monitor het enthousiasme en de motivatie. Laat ze eventueel testen op hun drijfveren of passie. Toering omschrijft het woord “talent” dan ook als volgt: “Talent is het vermogen iets vanuit eigen wilskracht te doen en er tegelijkertijd plezier aan te beleven”

Als ambassadeur promoot Talentplatvorm vanuit Drachten de opdrachtgevers en diens vacatures, binnen haar eigen talentpool. Daarnaast worden er adviezen gegeven aan zowel talenten (over cv’s en interne bedrijfsculturen) als opdrachtgevers (op het gebied van strategisch management). Er kunnen (psychologische) testen afgenomen worden om talent te ontdekken en optimaal in te zetten’. Gedurende het eerste jaar na plaatsing van een talent wordt er een sessie coaching-on-the-job aangeboden. “In de praktijk blijkt dat het aangenomen talent gedurende het eerste jaar strandt door gebrek aan begeleiding en onvoldoende inwerktijd. Je neemt het schaarse technische talent immers niet aan om vervolgens een jaar later weer afscheid te nemen.” Tenslotte constateren we dat steeds meer bedrijven exporteren of internationale contacten onderhouden, maar dat ze de vreemde taal niet vaardig zijn. Er is een sterke behoefte ontstaan aan taaltrainingen gericht op de technische sector. Om het talent vertrouwen te kunnen geven om te durven spreken in een vreemde taal, is Talentplatvorm een samenwerking aangegaan met DC Taleninstituut in Drachten.

Nieuwsgierig? www.talentplatvorm.nl Neem contact op via info@talentplatvorm.nl of 0512 20 20 08. Wij zijn benieuwd naar je!

 Bekijk hier het Artikel in de krant